Vet du hva det tredje rommet i vaskemaskinskuffen er til for?

19/04/2024 14:00

Sofie

Livsstil
Foto: Shutterstock
Riktig bruk, sammen med rommet for såpe og tøymykner, vil øke effektiviteten og gi større tids- og energibesparelser.

Hvitevarer er designet for å gjøre livet vårt enklere og har blitt uunnværlig i hjemmet. En av disse er vaskemaskinen, som de fleste ikke kunne levd uten.

Dette skyldes ikke bare effektiviteten ved vask av klær, men også tiden og arbeidet det sparer oss i hverdagen.

Du bruker ofte disse enhetene nesten automatisk og kjenner dem derfor ikke så godt som du tror. Vaskemaskinen skjuler blant annet et mysterium i skuffen som du kanskje aldri har lagt merke til.

Her har den tre tydelig atskilte rom, hvorav to sikkert er veldig kjent for deg, da det første er for vaskemiddel og det andre er for tøymykner. Den tredje er nesten ukjent og den minst brukt av de fleste brukere.

Vet du hva dette tredje rommet er til for? Svaret er enkelt, siden det er beregnet på forvask. Sannheten er at riktig bruk kan føre til mange fordeler for klærne og for selve vaskemaskinen, da det vil forbedre effektiviteten av vasken samt spare tid og energi.

Fra venstre mot høyre er det første rommet i skuffen merket med en total i romertall (II), hvor vaskemiddel skal helles i. Det neste har en blomst som symbol og er beregnet for tøymykner. Den tredje og siste, og den minst kjente, er merket med symbolet I og er for forvasken. (Vi vil påpeke at dette er forskjellig fra vaskemaskin til vaskemaskin).

Når bør du bruke forvask?

Sannheten er at ikke hver vask vil kreve en forvask. Du må velge denne syklusen på vaskemaskinen når du har veldig skitne klær, som f.eks har blitt brukt til visse jobber eller til sport. Den kan også ha gjenstridige fett- eller svetteflekker.

Bruken vil hjelpe deg med å behandle skitten bedre, løsne de mest gjenstridige flekkene og gjøre primærvasken mer effektiv. I tillegg vil klærne bli renere uten å måtte bruke høye temperaturer eller lange sykluser.

Ifølge Diario Noticias de Álava anbefaler eksperter å helle 20 % av vaskemiddelet i dette rommet som du ville ha brukt til en vanlig vask. Det er viktig å ikke overdrive mengden, da dette vil etterlate klærne klumpete og med såperester.

Hvis klærne er hvite og du bruker blekemiddel i forvasken, unngår du også opphopning av bakterier og vond lukt i apparatet, da dette produktet desinfiserer både klærne og vaskemaskinen.

Du må være forsiktig med å bruke den ren eller bringe den i direkte kontakt med stoffene, da den er svært aggressiv og kan ødelegge dem. Ved å bruke den i forvasken vil vaskemaskinen dispensere den allerede oppløst i vann og gi en korrekt vask.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.