Veterinær advarer: Derfor bør du ikke dele seng med hunden din

30/01/2024 15:00

Emma Sletta

Livsstil
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Det er ikke et spørsmål om at det ødelegger nattesøvnen din.

Ærlig talt: Liker ikke de fleste av oss å ligge med hunden vår i sengen? Men ifølge en veterinær kan det vise seg å være en problematisk feil.

Katy Alexander, veterinærforskningsleder i Blå Kors, jobber til daglig med hundeforskning, og i et intervju med The Telegraph forklarer hun problemet med å la hunden sove med deg.

"Svært små hunder, valper, eldre hunder og hunder med leddgikt eller andre mobilitetsproblemer kan ha problemer med å komme seg trygt ut av sengen hvis de blir for varme."

Hun forklarer dette med at hunder har en naturlig høyere kroppstemperatur, noen grader høyere enn mennesker, og dette gjør dem mer sannsynlig å overopphetes. Spesielt eiere av raser med flate ansikter som fransk bulldog og mops bør være årvåken, da de har økt risiko for å bli for varme.

Slik kan du holde øye med det

Katy Alexander forklarer imidlertid også at det er tegn å se etter hvis hunden din ligger i sengen med deg:

"Hunder som begynner å overopphetes vil puste og bli opphisset; Hvis du merker dette, anbefaler vi at du fjerner dynen eller teppene umiddelbart."

Og spesielt hvis du sover med et elektrisk teppe, bør det ikke ligge i sengen med deg, da teppet raskt blir for varmt og hunden faktisk risikerer brannskader.

Hun legger også til at "Vektdyner, som kan være for tunge til å tillate sikker utgang, bør unngås. Oppvarmede tepper kan risikere forbrenning og den elektriske ledningen utgjør en fare hvis den tygges.

Hennes bekymringer bekreftes også av en annen veterinær: "Alle kjæledyr skal behandles med verdighet, vennlighet og respekt, og de bør bare plasseres i situasjoner der de er trygge, hensiktsmessige og de liker. Lytt derfor til hunden din om den liker å ligge i sengen eller ikke."