Vil du sove godt? Studie avslører nøkkelen til god søvn: Bytt ut mannen din med hunden din

24/06/2023 06:02

Emma

Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hvis du er hundeeier, har du kanskje ofte ønsket å dele seng med din firbente venn. Du har kanskje lurt på om dette var en god idé. Nå har svaret kommet, og det er ekstremt oppmuntrende.

Canisius College i Buffalo, New York, har gjennomført en studie der de testet søvnmønstrene til i underkant av 1000 kvinner som delte seng med enten hunden, katten eller partneren, og resultatet er overraskende.

Målet med studien var å finne ut hvordan det å dele seng med andre, enten det er kjæledyr eller partnere, påvirker søvnen.

Resultatet av studien var en seier for menneskets beste venn, og ifølge forskerne er det en god grunn til det.

Hunder er best å sove med

I motsetning til katter har hunder et søvnmønster som ligner mye mer på mennesker, og vil generelt ikke være så forstyrrende om natten som katter kan være.

Da tror du kanskje at en partner ville være det beste for en god natts søvn, men nei.

Forskerne forklarer at i tillegg til at hunder generelt tar mye mindre plass i en seng enn mennesker, sover de også mye fredeligere. Vrir og snur seg langt mindre, snorker ikke like mye, og generelt bare mindre til stede i søvne.

Det som var mer overraskende var at kvinnene i studien reagerte på at de følte seg mer trygge med hunden enn partneren i sengen.

Hva synes du om studien?

Vil du erstatte partneren din med hunden din i sengen?