Vindusekspert avslører de beste tipsene for å stoppe muggvekst i huset ditt

12/01/2023

Sofie Hansen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis huset ditt er i fare for å vokse mugg, er det best at du gjør det du kan for å forhindre at det vokser i stedet for bare å håndtere etter at det er der, og det er flere måter du kan gjøre dette på.

Mugg kan ikke bare føre til at det vises lite tiltalende flekker på veggene inne i hjemmet ditt, men det kan også påvirke helsen din, så det er veldig viktig å ta skritt for å forhindre at det utvikler seg i hjemmet ditt.

Rebecca Armstrong er direktør for Making Energy Greener (MEG) og jobber vanligvis med alt innen isolasjon, oppvarming av boliger og fuktforebygging gjennom riktig ventilasjon.

Rebbeca forklarte hvordan fuktighet og mugg kan utvikle seg mer i løpet av vintermånedene som når været er kaldt og vått ute og den interne varme luften i hjemmet ditt treffer glasset i et vindu, produserer det kondens.

Denne kondensen vil da bli til mugg, som vanligvis begynte å vokse innen 24 timer, noe som kan være en risiko for helsen din hvis du ikke er forsiktig, dette kan imidlertid forhindres med riktig vindu og teknikk.

Hun la til: "En varmere glassoverflate betyr mindre kondens, så med doble og tredoble vinduer spesielt designet for å redusere tap av varme fra et rom ved ledning fra innsiden til utsiden av bygningen."

Hvis du har et enkeltglassvindu, sier Rebecca at det er "absolutt verdt å vurdere" å erstatte alle eksisterende vinduer med doble og trippelglass.

Dette kan imidlertid være en stor suksess for lommen din med gjennomsnittskostnaden for å installere doble/trippelglass som kommer til rundt £600 helt opp til £1600 per vindu, avhengig av typen og stilen du trenger.

Hun sier også at den beste vindusrammen å ha, ved siden av selve vinduet, for å hindre fukt og mugg i å utvikle seg er en stål/PVC-ramme fordi det er et ikke-korrosivt materiale.

Hun sa: "uPVC vil ikke ruste eller råtne slik andre materialer kan ende opp med å gjøre, og de vil også være i stand til å tåle all slags vær, og i prosessen forhindrer fuktighet fra å komme inn i hjemmet.

En måte du kan kalle "oppgradere" ditt nåværende vindusoppsett er å legge til en Lo-E vindusfilm. Rebecca sier at dette er en "sikker" måte å redusere fuktighet på, forhindre mugg og holde varmen inne.

Lo-E glassbelegg bruker et mikroskopisk belegg av gjennomsiktig materiale over trippel- eller doble glass, dette belegget bidrar til å forhindre termisk tap fra innsiden av en eiendom og reduserer også varme som kommer inn i en eiendom utenfra.

Rebecca sa: "Lo-E-belegg reduserer også kondensering betydelig, som deretter hjelper til med å utrydde råte- og muggvekst. Det reduserer også overflødig falming til interiørdekor og gir bedre hudbeskyttelse mot UV-stråler."

Du kan enten installere Lo-E selv, eller du kan få det profesjonelt utført.

Du kan kjøpe filmen på nett og prisen kan variere avhengig av hvor du kjøper den, noen tremetersroller kan koste så lavt som noen pund, men andre kan variere opp til over £60.

Hvis du skal ansette noen til å installere dette for deg, kan det koste betydelig mer med ett firma som oppgir rundt £350 til £500 per kvadratmeter. Prisen er imidlertid avhengig av arbeidet som må utføres.

Rebecca anbefalte å installere vedlikeholdsventiler hvis hjemmet ditt ikke allerede har dem, vedlikeholdsventiler er montert på toppen av vindusrammer og kan bidra til å skape ventilasjon i hjemmet ditt som kan bidra til å forhindre at mugg vokser.

Den lille åpningen tillater små mengder ventilasjon, for å redusere trusselen om kondens ved å la fuktig luft slippe ut.

Noen husholdninger vil ikke ha vedlikeholdsventiler installert, siden vinduer ikke trengte å ha dem før 15. juni 2022, men fra juni i fjor vil alle vinduer som er installert, måtte overholde de nye forskriftene for vedlikeholdsventiler.

Du trenger ikke å få helt nye vinduer hvis du ikke har risleventiler, du kan ha dem, du kan faktisk få dem installert på dine eksisterende vinduer.

De koster vanligvis rundt £40 til £50 hver å levere og installere per vindu, og det er vanligvis best å få det installert av en profesjonell, da de må bores inn i vinduet.

Hvis du allerede har doble vinduer og de er over fem år gamle, bemerket Rebecca at de kan trenge trekksikring.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.