Du trenger bare noen enkle ingredienser og en ovn. Resultatet? Sprø, smakfulle hvitløkskrutonger som slår alt du finner i butikken.
Akkurat nå leser andre
Det er lett å glemme det gamle brødet som ligger bakerst på kjøkkenbenken. Litt tørrt, kanskje, men ikke muggent – og altfor godt til å kastes. Heldigvis finnes det en genial løsning: hjemmelagde ost- og hvitløkskrutonger.
Du har kanskje kjøpt krutonger i butikken før. De er helt greie. Men når du først har smakt dem hjemmelaget, varme fra ovnen, med gyllen parmesan, frisk rosmarin og ekte hvitløk – da er det ingen vei tilbake.
Denne oppskriften fra matutvikler Michelle Bottalico viser hvor lett det er:
Du kutter tilsvarende en halv baguette i terninger, vender dem i olivenolje, revet parmesan, knust hvitløk, litt fersk rosmarin, salt og pepper. Deretter sprer du alt utover et stekebrett og baker i ovn på 190 grader i 13–15 minutter.
Hemmeligheten? Rist dem lett underveis, så alt blir jevnt stekt og deilig sprøtt.
Les også
Krutongene får en perfekt balanse mellom crispy utside og lett seig innside. Og de gyldne ostebitene som blir igjen på stekebrettet? Mange mener det er det aller beste.
Du kan bruke krutongene på supper og salater, eller bare knaske dem rett fra bollen. Og ja – de holder seg i en lufttett boks i en uke, men vi advarer: De fleste forsvinner lenge før den tid.
Tipset er hentet fra Tasting Table.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!