Én hemmelig ingrediens løfter disse sjokoladebombene til et nytt nivå
Akkurat nå leser andre
.
Hjemmebakte brownies er allerede ganske magiske. Men visste du at de kan bli enda mer uimotståelige med én enkel ingrediens du garantert har i skapet?
Det er ikke bare sjokolade og smør som gjør jobben her – det er snakk om noe kremete, salt, og fullstendig avhengighetsskapende.
Den australske kokken Nagi Maehashi, bedre kjent som RecipeTin Eats, har delt en oppskrift som har tatt TikTok med storm – og hemmeligheten er peanut butter. Men ikke på den vanlige måten.
Les også
«Dette er ikke vanlige brownies,» sier hun i videoen som har blitt sett over 60 000 ganger. «Dette er brownies fylt med en hel plate frossen peanøttsmør.»
Jepp – i stedet for å bare røre det inn i røra eller klæsje det på toppen, fryser hun peanøttsmøret i et tykt lag som legges midt inni brownien. Resultatet? En kremete kjerne som smelter perfekt sammen med den fudgy sjokoladekaken.
Og det beste? Dette trikset kan også brukes med Nutella, Biscoff eller andre pålegg du elsker. Perfekt i både kaker, pannekaker og cookies.
Slik gjør du det:
Du trenger:
- 250 g peanøttsmør
- Litt flaksalt
- 200 g usaltet smør
- 200 g mørk sjokolade (ikke over 70 %)
- 175 g brunt sukker
- 3 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 75 g hvetemel
- 30 g kakaopulver
- En klype salt
Les også
Slik gjør du:
- Hell mesteparten av peanøttsmøret i en form, strø over salt og frys i 2–3 timer.
- Lag brownie-røren: smelt smør og sjokolade, rør inn sukker, egg og vanilje, så mel, kakao og salt.
- Hell halvparten i en form, legg på den frosne peanøttplaten, og dekk med resten av røra.
- Bruk resten av peanøttsmøret til å lage mønster på toppen.
- Stek på 180 grader i 32 minutter. Avkjøl først på benken, deretter i kjøleskapet i 3–4 timer før du skjærer i den.
Flere fans har delt sine reaksjoner i kommentarfeltet:
Så neste gang du vil imponere med noe søtt – gå for disse. For når det kommer til brownies, er peanøttplata midt i prikken over i-en. Garantert suksess, enten det er til helgekos, bursdag eller bare tirsdag.
Oppskriften er hentet fra Express.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!