Ekspert med advarsel til alle eiere av airfryer

28/05/2024 20:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Ikke gjør det, er den klare beskjeden.

Det er ingen hemmelighet at de fleste har en airfryer på kjøkkenet. Kjøkkenapparatet sto øverst på mange danskers ønskeliste til jul, og i dag anser mange det som uunnværlig.

Selv om mange tror at du kan lage alt i en airfryer, er det visse ting du bør unngå å lage i den.

Ifølge matekspert Brenda Peralta er det spesielt én populær matvare som kan være direkte farlig å tilberede i en airfryer, og hun advarer derfor mot det.

Dette skriver det britiske mediet The Mirror.

Foruten at det kan være vanskelig å tilberede bacon i det populære apparatet, kan det også resultere i at røyk og ubehagelig lukt sprer seg i hjemmet, forklarer eksperten.

Hun påpeker også at når du steker bacon i airfryeren, risikerer du at deler av baconet ikke blir skikkelig stekt, noe som øker risikoen for matforgiftning.

Kan skade enheten

Selv bortsett fra helseproblemene, er det fortsatt ikke en god idé å tilberede bacon i en airfryer:

"Baconfettet kan sprute på airfryerens varmeelement, slik at det begynner å ryke før en brennende lukt fyller rommet," sier Brenda Peralta.

Avslutningsvis påpeker hun at baconstrimler er tynne og skjøre, noe som gjør dem vanskelige å snu eller ta ut av airfryer-kurven uten å gå i stykker.

Mens airfryere fortsetter å finne veien inn i norske kjøkken, oppfordres brukerne til å tenke seg om to ganger før de tilbereder bacon i apparatet.