Elsker du fisketaco? Da må du smake denne laksnachosen

03/08/2025 07:00

Sofie

MAT
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lyst på en ny vri på klassiske nachos?

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Leter du etter en frisk vri på tradisjonelle nachos?

Disse laksnachosene fra matnettstedet Sulten gir en frisk vri på en kjent favoritt, og kombinerer tacokrydret laks med sprø tortillachips og silkemyk guacamole.

Det er en rask, ovnsbakt rett som er perfekt å dele – enten du lager en enkel middag på hverdager, slapper av i helgen eller serverer noe spesielt på neste sammenkomst.

Ingredienser

  • 2 rødløk

  • 800 g laksefilet

  • 200 g mais

  • 2 pk tacokrydder

  • 2 biter lime

  • 4 spiseskjeer olivenolje

  • 2 pk tortillachips

  • 4 fedd hvitløk

  • 2 teskjeer salt

  • 1 teskje pepper

  • 4 avokadoer

  • 4 dl rømme

  • 1 bunt koriander

  • 400 g revet ost

Instruksjoner
Denne raske og smakfulle oppskriften serverer fire personer og tar bare 30 minutter fra start til slutt. Slik lager du den.

Forbered toppingen
I en bolle blander du finhakket rødløk, laks i biter , mais, tacokrydder, limesaft og en skvett olivenolje. Rør til alt er godt blandet.

Sett sammen og bak
Fordel tortillachipsene jevnt i en ildfast form. Fordel lakseblandingen over og avslutt med et rikelig lag med revet ost.
Stek ved 200 °C i 10–15 minutter, eller til osten er gyllen og bobler.

Lag guacamole
Mos avokadoen i en liten bolle og smak til med finhakket hvitløk, salt og nykvernet pepper.

Server
Ta nachosene ut av ovnen og topp med klatter med rømme, en skje med guacamole og et dryss frisk koriander.

Server med en gang – helst i godt selskap og noe kaldt å drikke.