Kokk deler hemmeligheten bak perfekte bakte poteter: Denne ingrediensen utgjør forskjellen

15/05/2024 18:00

Sofie

Mat
Foto: Shutterstock
Når det gjelder stekte poteter, skal det en viss finesse til for å få dem ferdige og tilberedt helt riktig – sprø på utsiden og møre på innsiden.

I en lang rekke oppskrifter er ikke poteter bare en enkel siderett, men spiller en vesentlig rolle for måltidets samlede smaksprofil og presentasjon.

Spesielt med ovnsstekte poteter kreves spesiell håndtering for å oppnå den perfekte teksturen: sprø på utsiden og myk på innsiden.

Ifølge Mirror har TikTok-kokken Oli Brandon delt et lite triks som vil løfte potetene dine til kulinariske høyder. Og trikset er overraskende enkelt.

Ved å tilsette en teskje natron til det kokende vannet, forbedres pH-verdien til vannet, og fremmer den kjemiske Maillard-reaksjonen mellom stivelse og proteiner. Dette fører til en rikere smak og den gylne fargen som kjennetegner perfekt stekte poteter.

Hemmeligheten ligger derfor i en enkel tilsetning av bakepulver, OG gåsefett eller andefett.

Under brukernavnet @olibrandon på TikTok deler Oli hvordan en blanding av bakepulver og salt i potetvannet kan være banebrytende.

Mens potetene koker, tar han gåse eller andefett i stekebrettet og varmer det opp i ovnen.

Når potetene har kokt, kan du legge dem i stekebrettet og deretter krydre dem med salt og pepper og bake dem i ovnen ved 180°C.

Etter 20 minutter i ovnen, snu potetene og stek i ytterligere 20 til 30 minutter.

For å fullføre retten tilsettes de stekte hvitløks- og rosmarinrestene til de ferdige bakte potetene, og skaper, ifølge Oli, "de beste bakte potetene du noen gang vil smake."

Denne innovative metoden har skapt mye spenning på TikTok, hvor tusenvis har uttrykt sin beundring og ønske om å prøve metoden.

Se videoen for mer inspirasjon:

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.