Hjemmelaget sprøstekt løk blir skikkelig godt og tar kort tid å lage!
Akkurat nå leser andre
Det er enkelt og tar ikke lang tid, men det er viktig å følge godt med underveis. Det kan fort brenne seg.
Hvis du følger denne oppskriften fra Bama, vil du aldri mer kjøpe sprøstekt løk i butikken.
Dette trenger du (til 4 porsjoner):
2 gule løk
1 dl solsikkeolje
litt salt
Slik gjør du det:
-
Del løken i to og fjern skallet. Kutt løken i tynne skiver med en skarp kniv eller en mandolin.
-
Ha oljen i en stekepanne og varm opp til medium til høy varme.
-
Når oljen er varm kan du tilsette løken. Husk å røre litt hele tiden.
-
Gjør klar et brett eller en tallerken med kjøkkenpapir som du kan legge løken på når den er ferdig stekt.
-
Fortsett å røre og følg nøye med – når løken begynner å skifte farge, og får en lys, gyllen farge må du skru av varmen. Løken vil fortsette å brunes selv etter du har fjernet den fra varmen, så ikke vent til den begynner å bli mørk.
-
Ha løken over på kjøkkenpapiret og la den avkjøle seg. Server på pølser, fiskekakene eller på ramen.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!