Havregrøt har vært en klassiker på frokostbordet i mange år, men det betyr på ingen måte at det ikke finnes flere måter å optimalisere den næringsrike retten på.
Mange kjenner allerede rådet om at grøt bør småkoke og ikke koke for å oppnå best konsistens.
Men ifølge Hanne Buxrud, forfatteren av en bok om havregrøt, finnes det et annet triks som kan gjøre grøten sunnere.
Hun forteller dette til matmagasinet KK.
Skal ligge i bløt
Hun anbefaler å la kornene trekke over natten, eller i minst 4 timer.
Dette gjør det lettere for kroppen å absorbere de mange næringsstoffene.
Havregrøt er ikke bare populært på grunn av allsidigheten, men også for helsefordelene.
Ifølge Green Choice Food dekker én porsjon havregryn nesten halvparten av den anbefalte daglige mengden fullkorn.
Havre er også rik på flerumettede fettsyrer, som bidrar til å senke kolesterolnivået, og inneholder betaglukaner, som kan stabilisere blodsukkernivået etter et måltid.
I tillegg er havregryn et av de mest næringsrike kornsortene, fullpakket med vitaminer som B1, B2 og E, samt mineraler som magnesium, jern og sink. Til tross for sine mange helsefordeler er havregryn en budsjettvennlig matvare.
De tre viktige trinnene
For å lage den beste havregrøten må du gjøre følgende:
Legg grynene i bløt i minst fire timer.
Kok det opp og skru ned varmen
La det småkoke til grøten får ønsket konsistens, men det bør ikke ta mer enn et par minutter.