Søte serinakaker: de enkle julekakene som smaker av jul

12/12/2024 12:00

Hanne

MAT
foto: Mari Svenningsen / Matprat
foto: Mari Svenningsen / Matprat
Serinakaker smaker kjempegodt og noen mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Serinakaker er en av de mest populære julekakene i Norge, kjent for sin sprø konsistens og delikate smørsmak. De små, søte kakene er enkle å lage og har vært en fast del av mange norske juletradisjoner i generasjoner. Toppet med perlesukker og hakkede nøtter, er de både pene å se på og deilige å spise.

Ingredienser (ca 30 kaker):

  • 250 g hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 2 ts vaniljesukker

  • 150 g smør

  • 100 g sukker

  • 1 stk. sammenvispet egg

Pensling og dryss:

  • 1 stk. sammenvispet eggehvite

  • 1 dl hakkede mandler

Fremgangsmåte:

1. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.

2. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig. Sett deigen kaldt, gjerne natten over. Det er enklere å arbeide med kald deig.

3. Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på et bakepairkledd stekebrettet.

4. Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkede mandler. Stek midt i stekeovnen på 200 °C ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist.

Oppbevar kakene i en lufttett boks.

Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!

Oppskriften er hentet fra Matprat.no

Læs også:

Få nordmenn er klar over det: Disse plantene holder mugg unna hjemmet ditt Planteeksperten Julie har avslørt hvilke planter som fungerer som gode avfuktere i hjemmet ditt.
Dette er de 5 verste strømtyvene hjemme Pass på at du ikke lar de verste strømtyvene i hjemmet tappe deg for penger.