Hetebølge på vei: Opptil 38 grader rett rundt hjørnet

07/07/2023 19:42

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Etter stormen "Poly" passerte og forårsaket omfattende skader, ligger det en alvorlig værendring og lurer i horisonten.

Og i Nord-Tyskland er det neste ekstreme været allerede på vei. Her varsler man i helgen at temperaturene forventes å stige til svimlende 37 grader.

Ifølge den tyske værtjenesten (DWD) kan hetebølgen allerede merkes flere steder allerede denne fredagen: Temperaturene kan nå opp til 32 grader - dog litt kjøligere i nord, hvor det forventes å være mer behagelige 26 grader.

Lørdag vil temperaturene stige ytterligere til mellom 28 og 35 grader. Solen vil skinne rikelig, med bare sporadisk dannelse av cumulusskyer om ettermiddagen i sørvest, vest og i utkanten av Alpene.

Søndag kveld forventes det å forbli overveiende tørt. Temperaturen forventes å falle til mellom 18 og 11 grader, mens det vestlige Tyskland og byområdene kan oppleve temperaturer på rundt 20 grader.

Søndag vil det være en markant økning i temperaturene, hvor temperaturen igjen ligger mellom 30 og 37 grader ifølge DWD.

I tillegg er det for øyeblikket varslet torden søndag, og i sørvest og vest vil det være tåke i forbindelse med den kommende tordenfronten.

Den tyske værtjenesten legger heller ikke skjul på at det er viktig å sørge for å få nok væske, så sirkulasjonen ikke gir opp under disse værforholdene.

Natten til mandag vil det flotte været nærme seg slutten, og i stedet erstattes av byger og regn, spesielt i vest og nordvest, samt kraftige tordenbyger, som vil kjøle ned helgevarmen ytterligere.

Men selv om solen synger på siste vers mandag, vil den allerede fra tirsdag vende tilbake og bite seg fast på folks lepper.

Og ikke desto mindre forventes temperaturene allerede å stige til mellom 29 og 34 grader på tirsdag. Temperaturen vil først gradvis falle igjen frem mot neste onsdag, men det forventes ikke å komme under 20 grader.

Læs også:

Derfor bør du spise det hvite «rusket» på klementinen Vi alle elsker frukten for sin friske duft, søte smak og at den er så enkel å skrelle. Men det er faktisk det hvite «rusket» som skjuler en skattekiste av næringsstoffer.