12-åring voldtatt og drept: Funnet i koffert

18/10/2022 13:21

Sofie

Nyheter
Foto: Privat
Foto: Privat
Lola (12) ble funnet voldtatt og drept i koffert.

Den drepte jenta ble funnet på fredag, ifølge AFP. Foreldrene meldte henne savnet da hun ikke kom hjem fra skolen samme dag.

Hovedmistenkte i saken er ifølge nyhetsbyrået AFP en 24 år gammel kvinne med psykiske lidelser, som bodde i samme blokk som Lola og hennes mor. Kvinnen ble sett på overvåkningsbilder fra området, nord i Paris. Hun ble arrestert i forstaden Bois-Colombes på lørdag.

Ifølge BFMT skal kvinnen ha innrømmet at hun tok feil, at det egentlig var jentas mor som var målet. Årsaken til dette skal være at moren har nektet å gi kvinnen et adgangskort til bygningen.  

Den mistenkte skal ha innrømmet å ha fått husly og hjelp til å flytte den døde jenta av en 43 år gammel mann. Så langt er seks personer pågrepet i saken.

Ifølge NRK. 

Lola ble funnet av en hjemløs mann i en plastkoffert bak en boligblokk. 12-åringens far, som jobber som vaktmester i bygget, hadde en mistanke om kvinnen allerede den ettermiddagen. Han hadde sett kvinnen snike seg inn i bygget og vært urolig.

Ifølge aktor i saken skal kvinnen flere ganger ha endret historien sin om hendelsesforløpet. Til slutt skal hun ha innrømmet å ha tatt med den unge jenta til søstrenes leilighet, i samme boligblokk. Der skal kvinnen ha tvunget Lola til å ta en dusj, og deretter voldtatt og drept henne.

Obduksjonen viste at 12-åringen hadde skader på halsen og har antakelig dødd av kvelning.

Den unge jenta skal også ha hatt mindre knivskader andre steder på kroppen. Under føttene hennes var tallene «0» og «1» skrevet i rød skrift.

Miljøet rundt Lola er forskrekket og skolen har fått på plass en psykologisk krisestab for elevene og de ansatte.

-Det som er viktigst nå er at den hovedmistenkte er arrestert. Det er ingen psykopat som lusker rundt i gatene i dette nabolaget, sier borgermester Francois Dagnaud i den 19. bydelen i Paris.

-Selvfølgelig er det overveldende for alle at et 12 år gammelt barn kan dø under disse omstendighetene, la han til.