30 år gammel hund kåret til verdens eldste hund noensinne

03/02/2023 13:52

Sofie

Nyheter
Foto: GUINNESS WORLD RECORDS
Foto: GUINNESS WORLD RECORDS
Bobi, 30, har tatt Guinness World Records-tittelen for verdens eldste levende hund fra Spike, en 23 år gammel chihuahua som mottok æren i januar.

Bare dager etter at Spike ble chihuahuaen offisielt kåret til verdens eldste levende hund av Guinness World Records, har en ny vinner av tittelen blitt kåret!

Spike, 23, fikk Guinness World Records-tittelen som verdens eldste levende hund 19. januar, men 2. februar kunngjorde organisasjonen at den nylig mottok bevis på en enda eldre hund: Bobi, en 30 år gammel hund.

Guinness World Records bekreftet Bobis alder og utropte ham offisielt til verdens eldste levende hund og verdens eldste hund noensinne.

Bobi, som er 30 år og 267 dager gammel per 2. februar, ifølge Guinness World Records, er en renraset Rafeiro do Alentejo, en rase med en forventet levealder på 12-14 år.

Den eldre hunden bor i Portugal sammen med Costa-familien.

Bobis eier Leonel Costa, 38, som var åtte da valpen hans ble født, beskrev hunden til Guinness som "one of a kind" og sa at kjæledyret liker å spise og leke med familiens fire katter.

Bobis familie er usikker på hvilke hemmeligheter Bobi kjenner til lang levetid, men de skulle ønske han ville dele dem med gruppen.

"Bobi har vært en kriger i alle disse årene; bare han vet hvordan han har holdt på, det må ikke være lett fordi gjennomsnittshundens levetid er ikke så lang, og hvis han snakket, kunne bare han forklare denne suksessen," Costa fortalte Guinness. "Vi er veldig glade og takknemlige for livet for at vi etter 30 år fikk ha Bobi i hverdagen."

Han la til at hans pelskledde venn å bli innehaver av Guinness World Records er «en enorm glede».

Bobi erstatter Bluey som rekordholder for den eldste hunden noensinne. Bluey var en australsk storfehund som gikk bort i en alder av 29 år og 5 måneder i november 1939.

Bobi, født på familiens gård i Conqueiros, Portugal, 11. mai 1992, fikk en helseskremsel i 2018 da han ble innlagt på sykehus etter å ha kollapset på grunn av pusteproblemer.

Det rekordstore kjæledyret har også syns- og mobilitetsproblemer som har kommet med alderen, men totalt sett følger han i familiens langvarige fotspor.

Bobis mor, Gira, ble 18 år, mens en annen av Costa-familiens hunder, Chicote, ble 22.