6-åring skjøt sin egen lærer: Nå snakker familien ut

20/01/2023

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Facebook/Abigail Zwerner
Foto: Facebook/Abigail Zwerner
Familien til en seks år gammel gutt som skjøt læreren sin har gitt ut en uttalelse som tar for seg den tragiske hendelsen.

Abigail Zwerner (25) ble skutt i brystet av en elev ved Richneck Elementary School i Virginia, USA, 6. januar. Mens skadene hennes opprinnelig ble ansett for å være livstruende, har tilstanden hennes nå blitt bedre, og tilstanden hennes er rapportert å være stabil.

Myndighetene sa at det ikke var noen advarsel før gutten rettet pistolen mot Abigail, og politisjef Steve Drew beskrev skytingen som forsettlig.

Gutten blir holdt på et medisinsk anlegg etter en nødavvisning.

Drew sa at barnet brukte morens pistol, som hadde blitt kjøpt lovlig. Virginia-loven forbyr å legge igjen en ladd pistol der den er tilgjengelig for et barn under 14.

Guttens familie har nå gitt ut en uttalelse som sier at våpenet var "sikret" og at sønnen deres er funksjonshemmet.

NBC News rapporterer at en uttalelse fra advokat James Ellenson lyder: «Familien vår har alltid vært forpliktet til ansvarlig våpeneierskap og å holde skytevåpen utenfor rekkevidde for barn.

"Skytevåpenet vår sønn fikk tilgang til var sikret. Vårt hjerte går ut til vår sønns lærer, og vi ber om hennes helbredelse i kjølvannet av en så ufattelig tragedie da hun uselvisk tjente sønnen vår og barna på skolen.

"Hun har jobbet flittig og medfølende for å støtte familien vår mens vi søkte det beste utdannings- og læringsmiljøet for sønnen vår.

"Vi takker henne for hennes mot, nåde og offer. Vi sørger sammen med alle de andre lærerne, familiene og administratorene for hvordan denne forferdelige hendelsen har påvirket dem, samfunnet vårt og nasjonen.

«Sønnen vår lider av en akutt funksjonshemming og var under en omsorgsplan på skolen som inkluderte at moren eller faren hans gikk på skolen sammen med ham og fulgte ham til timen hver dag.

«I tillegg har sønnen vår dratt nytte av et omfattende omsorgsfellesskap som også inkluderer besteforeldrene hans som jobber sammen med oss ​​og andre omsorgspersoner for å sikre at hans behov og tilrettelegging blir dekket.

"Uken for skytingen var den første uken da vi ikke var i klasse med ham. Vi kommer til å angre på vårt fravær på denne dagen resten av livet."

Forrige uke sa skolesystemets overlege George Parker at administratorer fikk vite at unggutten kan ha hatt et våpen på seg før skytingen - men at de ikke tok beslag i pistolen han tok med til klasserommet.

"Minst én administrator ble varslet om et mulig våpen på tidslinjen som vi gjennomgår og var klar over at den studenten hadde, det var et potensiale for at det var et våpen på campus," sa superintendenten til foreldrene, ifølge et klipp av møtet sendt av WAVY-TV.

Nettmøtet var for foreldre, men WAVY-TV rapporterte at stasjonen fikk tilgang til møtet fra en forelder. Newport News skolestyreleder Lisa Surles-Law sa at distriktet vil installere metalldetektorer på alle skoler, fra og med Richneck.

Læs også:

Bestemor 57: Starter med OnlyFans for å betale husleie Viktoria Winslow har slått seg sammen med datteren Zoe for å starte med OnlyFans.
"Farmen kjendis" skaper sterke reaksjoner: Produksjonen bryter loven Årets "Farmen kjendis" har gitt mange dramatiske og minneverdige øyeblikk.