8 år gammel gutt døde nesten av å drikke Prime Energy: Nå raser faren

19/08/2023 10:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: TheSun
Foto: TheSun
En pappa har bedt om at Prime Energy skal trekkes fra hyllene etter at hans åtte år gamle gutt nesten døde.

Luan Tusha sa at familien hans ringte 999 da Fabian så ut til å ha et anfall og ikke kunne kontrollere pusten.

De var ikke klar over at det er for over 16 år bare fordi det inneholder 140 mg koffein - nesten det dobbelte av 80 mg i en 250 ml boks med Red Bull. Eksperter advarer om høye nivåer øker hjertefrekvensen og blodtrykket og sier at barn er mer utsatt.

Den £2 boksen med Blue Raspberry Prime Energy ble kjøpt under en familiebutikk på Asda.

Tobarnsfar Luan, 40, fra Edmonton, Nord-London, sa at Fabian begynte å føle seg uvel så snart han prøvde det hjemme.

Luan sa: «Hjertefrekvensen hans gikk opp til 145 bpm (beats per minute) – du kunne se den dunke gjennom T-skjorten hans.

"Han kunne ikke puste. Han begynte å trekke i håret og kinnene. Min kone tok et kaldt håndkle og la det på pannen hans for å prøve å roe ham ned.»

Ambulansepersonell fant at blodtrykket hans var ekstremt høyt, og ble hos ham i 90 minutter til hans vitale funksjoner stabiliserte seg.

Luan og kona Libua, 43, så ham deretter gjennom natten.

Den trendy drinken – lansert av YouTube-stjernene Logan Paul og KSI – utløste kamper blant fans i kø da den ble solgt i britiske supermarkeder i februar. Den ble videresolgt på nettet for så mye som £20.

En melding på baksiden advarer om at Prime Energy ikke anbefales for barn, gravide kvinner eller personer som er følsomme for koffein.

De fleste britiske supermarkeder har forbudt salg av energidrikker som Prime, Red Bull og Monster, til under 16 år. En dagligvarekjede i New York har trukket Prime Energy helt fra hyllene. Og Luan vil at det samme skal gjøres over hele Storbritannia.

Han sa: «Det drepte nesten Fabian. Vi må sørge for at barn slutter å drikke dette.»

Dr. Duane Mellor, fra Aston University, forklarte: "Barn har større risiko på grunn av lavere kroppsvekt og forskjellige metabolisme."

Prime nektet å kommentere hendelsen.

Asda sa: "Som med alle energidrikker gjelder en aldersgrense for 16+ for dette produktet.

"Enhver kunde som kjøper dette produktet som ser ut til å være under 25, vil bli pålagt å vise legitimasjon, og vi ber kundene om å være ansvarlige når de kjøper disse produktene."