Høsten har allerede eksistert i omtrent en måned, og dette årstidsskiftet er vanligvis forbundet med økt forekomst av forkjølelse og generell økt risiko for sykdom.
Nordmenn ser likevel ut til å overse en betydelig «bakteriebombe» som en potensiell smittekilde som de bør beskytte seg mot – nemlig mobiltelefonen.
Ifølge Maria Brix Balle, biolog og hygieneekspert fra hygieneselskapet Initial, er det faktisk slik at mobiltelefonen er fylt med bakterier i en grad som overgår det du finner på et toalettsete. Denne informasjonen melder Ekstra Bladet.
I den digitale tidsalderen er det sjelden dansker legger igjen telefonen hjemme når de forlater boligen. Det er overraskende at få mennesker rengjør telefonene sine regelmessig, selv om de virkelig trenger det.
Foruten at det er et overflødighetshorn av bakterier på ens telefon, er det til og med farlige bakterier, ifølge Maria Brix Balle.
Disse inkluderer ofte farlige bakteriestammer som stafylokokker og koliforme bakterier, som potensielt kan inneholde spor av avføring.
– Bakteriene hoper seg opp, derfor er mobiltelefonen ofte betydelig skitnere enn et toalettsete som rengjøres jevnlig – i gjennomsnitt hele 6,5 ganger oftere, sier hygieneeksperten.
Den klare anbefalingen fra eksperten er at dansker bør huske å rengjøre telefonen av og til, da de mange farlige bakteriene kan føre til sykdom.
Hun foreslår å tørke av telefonen med en antibakteriell klut.