Alex trodde han led av 'manneinfluensa': Plutselig tok det en forferdelig vending

08/12/2022 15:56

Sofie

NYHETER
Foto: Instagram/@alexlewistrust
Foto: Instagram/@alexlewistrust
I 2013 trodde 42 år gamle Alex Lewis at han hadde fått klassisk 'manneinfluensa'. Det viste seg imidlertid å være mye, mye verre.

AKKURAT NÅ LESER ANDRE OGSÅ

Alex Lewis trodde han hadde "manneinfluensa" i 2013, men kollapset og ble fraktet til sykehus. Han våknet av uutholdelige smerter og huden hans hadde begynt å bli lilla.

Han hadde fått Strep A, etterfulgt av septikemi.

På sykehuset ble organene hans holdt i gang ved hjelp av mekanisk assistanse. Han hadde bare tre prosent sjanse for å overleve.

Infeksjonen hans, som for de fleste er lite mer enn sår hals, førte til toksisk sjokksyndrom og septikemi. I løpet av de neste månedene måtte han gjennomgå en rekke drastiske operasjoner og mistet alle lemmer da legene kjempet for å redde livet hans.

Alex måtte gjennomgå ansiktsrekonstruksjon da infeksjonen også herjet i ansiktet og munnen hans.

Rapporter om at en skolegutt fra Hampshire, England, har blitt den åttende offeret etter å ha pådratt seg den sjeldne, invasive infeksjonen, har brakt det hele tilbake for Alex. Det skriver Metro.

"Jeg så et intervju med faren til en liten jente på Alder Hey sykehus og det var ganske tøft. Jeg kan bare forestille meg hva han går gjennom og jeg vet at familien min har vært gjennom lignende. Det er tøft," sa han til Daily Echo.

Det kommer som en bølge av infeksjonen har rammet Storbritannia den siste måneden.

Gruppe A Streptococcus er navnet på en type bakterier som noen ganger finnes i halsen eller på huden.

Det forårsaker vanligvis mild sykdom, som sår hals og hudinfeksjon, og de fleste bærer det uten symptomer.

Sjelden kan imidlertid disse bakteriene forårsake en alvorlig og livstruende sykdom som kalles invasiv gruppe A streptokokksykdom.

Selv om det fortsatt er uvanlig, er tilfeller av invasiv gruppe A streptokokker for tiden fire ganger høyere enn normalt blant barn i alderen ett til fire år, ifølge tall fra UK Health Security Agency (UKSHA).

Foto: Instagram/@alexlewistrust