Avis: FBI fant topphemmelige dokumenter i Trumps hjem

07/09/2022 08:49

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Dokumentene er så hemmelighetsfulle at mange mennesker på toppen av den amerikanske sikkerhetstjenesten ikke engang kjenner til innholdet.

Et dokument som beskriver en utenlandsk regjerings forsvar, inkludert dets kjernefysiske potensial, er blant dokumentene FBI beslagla i august fra tidligere president Donald Trumps hjem i Florida.

Washington Post rapporterer basert på anonyme kilder med kjennskap til saken.

Det er ikke klart hvilket land dokumentene er relatert til. Enten landet er en alliert eller en fiende av USA, sier kildene heller ikke.

Noen av dokumentene beskriver topphemmelige amerikanske oppdrag.

Dokumentene er så hemmelighetsfulle at mange mennesker på toppen av den amerikanske sikkerhetstjenesten ikke engang vet innholdet.

Det krever spesiell godkjenning for å få tilgang til dokumenter om de topphemmelige oppdragene.

Ifølge The Washington Post er det bare rundt 20 personer som vet at oppdragene eksisterer.

Dokumenter som inneholder informasjon om oppdragene holdes bak lås og slå og for det meste i spesielt sikrede rom der en offiser er ansvarlig for å holde oversikt over hvor de er.

Ifølge avisen er dette slike dokumenter som har blitt oppbevart i Trumps Mar-a-Lago-hjem, der sikkerhetsnivået har blitt stilt spørsmålstegn ved.

De har vært der siden Trump forlot embetet og Det hvite hus i januar 2021.

8. august raidet FBI den tidligere presidentens hjem. De tok med seg en rekke dokumenter som er stemplet topphemmelig.

Det amerikanske justisdepartementet gjennomfører en etterforskning av Donald Trump, som mistenkes for å ha tatt hemmeligstemplede dokumenter fra Det hvite hus.

En talsperson for Donald Trump vendte ikke tilbake til Washington Posts henvendelser, mens talspersoner for FBI og USAs utenriksdepartement nektet å kommentere saken.