Barn på 2 år ble fengslet på livstid i Nord-Korea etter at foreldre ble funnet med en bibel

28/05/2023 12:30

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En unge i Nord-Korea har blitt fengslet på livstid etter at foreldrene deres ble funnet med en bibel, ifølge den nye International Religious Freedom Report fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Det ikke navngitte to år gamle barnet er dømt til livstid i en fangeleir, med hele familien deres også fengslet. Historien deres var detaljert i en ny rapport som avslører flere tilfeller av nordkoreanere som ble drept for kristendommen, inkludert en henrettelse av en kvinne og hennes barnebarn i 2011.

Publikasjonen oppsummerer funnene fra ulike ikke-statlige organisasjoner (NGOer), menneskerettighetsgrupper og FN for å avsløre hvordan livet er for kristne som bor i landet, og anslår at opptil 70 000 kristne er fengslet for sin tro under Kim. Jong-un-regimet, av en mulig befolkning på 400 000.

I ett tilfelle ble et medlem av det regjerende partiet henrettet foran et publikum på 3000 på Hyesan flyplass etter at de ble funnet i besittelse av en bibel.

I følge rapporten ble andre også utsatt for duetortur, som ser dem hengt med hendene bundet bak ryggen, noe som betyr at de ikke er i stand til å sitte eller stå i flere dager.

"Det var den mest smertefulle av alle tortur," sa et offer. "Det var så smertefullt at jeg følte det var bedre å dø." I mellomtiden ble noen tvunget til å tåle søvnmangel, med en kristen kvinne i isolasjon som ble drevet til selvmord i 2020 etter at fengselsvakter nektet å la henne sove.

Andre møtte også sult, dehydrering, tilsmusset mat, juling og å bli tvunget til å innta pinefulle stillinger i lengre perioder.

Nord-Korea har hevdet at det garanterer sine innbyggere religionsfrihet i sin grunnlov, med henvisning til kirkene de har bygget i Pyongyang som bevis.

Den nye rapporten argumenterer imidlertid for at disse kirkene bare fungerer som "utstillingsstykker for utlendinger", og sier at en avhopper hevdet at folk kunne bli arrestert for å dvele for lenge utenfor kirkene og lytte til musikk innenfra - eller til og med konsekvent kjøre forbi dem.

Ray Cunningham, fra Homer i den amerikanske delstaten Illinois, besøkte Chilgol Protestant Church i Pyongyang under en gudstjeneste.

Han fortalte Pen News: «Jeg kom bort og lurte på hvor ekte dette er. Er tjenestene vanlige? Kirken virker vedlikeholdt, men er den et vanlig arrangement?

I samfunnet ser du ingen bevis på religiøs aktivitet – bortsett fra buddhismen. "Det føles ekte, men som med mange ting kan det faktisk være et show for turister. I dette tilfellet kan det være en blanding av showmanship og noen få eldre kristne i området.»

Han bemerket også at ingen barn var på gudstjenestene, og la til: «Forsamlingen bestod av eldre menn – alle tilsynelatende over 65 år – og kvinner over 40 år.

"Det du ikke så var barn eller unge mennesker i arbeidsfør alder." Rapporten sa at mange nordkoreanske kristne faktisk skjuler sin tro for barna sine, og siterer funnet av en NGO, Open Doors USA (ODUSA), som sa:

«En kristen er aldri trygg. Barn oppfordres til å fortelle lærerne sine om tegn på tro i foreldrenes hjem.»

Læs også:

5 sunne frukt og grønnsaker som kan gjøre deg syk Selv om frukt og grønt er noe av det sunneste du kan spise, så finnes det også varianter som kan gjøre deg syk.
Mor og datter deler samme mann: Når jeg ikke er i humør, får han moren min En mor og datter har avslørt at de deler samme mann. De har også avslørt at de ikke tror det er noe galt med det.