Beboere evakueres på grunn av Otto: Kan rase sammen

17/02/2023 14:33

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et lavtrykk som danskene har gitt navnet Otto, treffer både Danmark og Norge på fredag.

Fredag ​​rammer stormen Otto Danmark, og det er ventet å bli en voldsom en i sitt slag. Flere prognoser spår at det kan bli den voldsomste stormen på flere år i Danmark.

Dette har fått en beboerforening til å evakuere de tre mest vindfølsomme høyhusene i Bellahøjhusene, som står i fare for å kollapse.

Dette skriver Sjællandske Nyheder ifølge Avisen.dk.

Det betyr at et stort antall beboere må evakueres fra bygningene i Bellahøj ved København.

- Du og din husstand må være evakuert på grunn av uværet som kommer og må ha forlatt boligen SENEST kl. 18. Kl 10 sender vi en SMS med melding om de praktiske forholdene, skriver Københavns Almene Boligselskab (KAB), som forvalter de tre byggene.

Det er imidlertid ikke fordi beboerne sendes ut på gaten med en skjebne over seg.

KAB skal sørge for at det kommer busser til området i løpet av fredagen, som da tar beboerne til hotell. Her skal de overnatte til lørdag, da er det ventet at Otto er over igjen.

Bygningene begynner også å bli litt gamle.

Det er det første høyhuset i Danmark, og de første husene sto ferdig tidlig på 1950-tallet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.