Bilder av Putin vekker oppsikt: Hvem er kvinnen i bakgrunnen?

05/01/2023 07:38

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En serie bilder av Putin vekker oppsikt fordi en kvinne opptrer i flere forskjellige roller, men er hun den samme kvinnen?

Mye har blitt sagt og skrevet om Russlands president Vladimir Putin siden russiske soldater invaderte Ukraina på ordre fra Putin 24. februar 2022.

Spesielt har det gått rykter om at Putin er alvorlig syk - noe som kan forklare invasjonen av Ukraina. Kravet har imidlertid blitt avvist flere ganger av Kreml.

Selv om vi nå skriver 2023, har ikke ryktene forsvunnet.

Og det er nettopp i forbindelse med Putins nyttårstale at det har oppstått en ny debatt. Det stammer fra et bilde der Putin er i forgrunnen, mens bakgrunnen består av en rekke mennesker.

Her er det særlig én person som har tiltrukket seg flere personers oppmerksomhet.

En oppmerksom journalist la søndag 1. januar merke til at kvinnen som umiddelbart sto bak Vladimir Putin under talen, ser ut til å ha dukket opp i flere andre roller når den russiske presidenten har møtt pressen tidligere.

- En soldat, en sjømann, en hengiven kristen. Guds veier er uutgrunnelige», skrev den London-baserte hviterussiske journalisten Tadeusz Giczan på Twitter, og la ut tre bilder av Putin med en blond kvinne som ser ut som henne fra nyttårstalen.

Den tweeten har siden gått viralt og nådd Clarissa Ward, korrespondent for CNN.

- Dette er fascinerende. Hvem er hun? En livvakt? En skuespiller? Det er flere andre ansikter som går igjen i begge bildene til høyre, skriver Clarissa Ward på Twitter.

Som du kan se, er kvinnen i de tre forskjellige bildene ganske lik hverandre. Det er imidlertid ikke offisielt bekreftet at det er samme kvinne på de tre bildene.

Flemming Splidsboel er seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier, med spesialisering i Russland. Han tror det godt kan være noe i det i form av at det er samme kvinne.

– Det er nok noen han har med seg. Det er sannsynligvis folk fra hans administrasjon og livvakt. Det er nok også personer som er underlagt sikkerhetsrestriksjoner og som er koronatestet. Og de ser ofte bra ut, sier han til TV 2.