Blir med i kampen: Novo vil støtte ansattes abortreiser

06/07/2022 08:01

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Novo Nordisk er den siste i en rekke selskaper som ønsker å hjelpe sine ansatte med abortreiser.

Det er ikke lenge siden en avgjørelse fra USAs høyesterett vakte oppsikt i store deler av verden. Her ble det bestemt at lovverket rundt abort er en statssak.

I praksis betyr dette at de 50 statene i USA selvstendig kan avgjøre om abort skal være lovlig og i så fall i hvilken grad det skal være.

USA er et land fullt av kontraster, og derfor vil det også være forskjellig fra stat til stat hvordan man lovfester på dette området. Det forventes imidlertid flere stater i kjølvannet av Høyesteretts beslutning om å innskrenke muligheten for abort.

På søndag kom det for eksempel frem at en 10 år gammel jente hadde blitt nektet abort i delstaten Ohio.

Flere store selskaper har allerede sagt at de ønsker å betale for de ansattes kostnader hvis de må gå til en annen stat for abort. Dette inkluderer Amazon og Levi's.

Og nå blir en dansk kjempe med i denne kampen. Legemiddelselskapet Novo Nordisk vil også gi økonomisk støtte til ansatte i USA som må krysse statsgrensen for å få abort. Det opplyser Novo i en skriftlig kommentar til TV 2.

Støtten vil ta form av en fordel som dekker reise- og losjikostnader "for folk som ønsker abort og må gjøre en lengre reise".

– Helsen og trivselen til våre ansatte er av største betydning for Novo Nordisk, og vi ønsker å sikre at de har lik tilgang til medisin og helsetjenester, sier Novo i en uttalelse.

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.