Ryktene om Putins helse fortsetter: Sovnet midt i møte

06/07/2022 10:25

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Spekulasjonene om Putins helse har økt etter at presidenten angivelig sovnet under et møte med sin forsvarsminister.

Putins helsefrykt har eskalert etter at presidenten så ut til å sovne under et møte i Kreml med sin forsvarsminister.

Den russiske lederen så oppblåst ut, og det ryktes at han gjennomgår svekkende kreftbehandling.

Han ble sett skrubbet opp og med blanke øyne i de utrolige opptakene. Fokuset på klippet skiftet imidlertid raskt da det så ut som om han "gled bort".

I videoen blir den 69 år gamle Putin sett i Kreml bøyd over skrivebordet sitt mens han uentuiastisk gratulerer sine tropper med å "frigjøre" den østlige ukrainske regionen Luhansk.

I et iscenesatt TV-møte med forsvarsminister Sergej Shoigu forteller en utslitt Putin om sine styrker som kjempet i kampanjen for å erobre den strategisk viktige regionen for å «hvile og utvikle sine kampevner».

Russland planlegger å lansere en jernbaneforbindelse mellom den sørlige Rostov-regionen og Donetsk- og Luhansk-regionene i Øst-Ukraina, meldte det statlige nyhetsbyrået TASS tirsdag, med henvisning til Rostov-regionens regjering.

Russland etablerte full kontroll over Luhansk-regionen på søndag og sliter med å drive ukrainske regjeringsstyrker ut av omstridte Donetsk. The Sun rapporterer.

Ursula von der Leyen, EU-kommisjonens president, har sagt at Kremls mål er ødeleggelsen av Ukraina.

Hun sa at Russland ønsket å undergrave Ukrainas eksistens.

EU vil opprette en rekonstruksjonsplattform for å koordinere gjenoppbyggingen av Ukraina når krigen er over, la hun til.