Saksøker TikTok

06/07/2022 10:12

Emma

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
TikTok saksøkes.

Som bruker av sosiale medier er det en rekke forhold man må godkjenne. Dette gjelder blant annet deling av data og personopplysninger med det gitte selskapet. I løpet av de siste årene har et nytt sosiale medier fått mye trekkraft med brukere over hele verden.

Det er snakk om kinesiske medier TikTok, som har over 1 milliard brukere. Egenheten ved TikTok er dog at den er kinesisk.

Det har lenge vært beskyldninger om at medienes morselskap, Bytedance, deler brukerdato med den kinesiske regjeringen. Det er ikke i samsvar med retningslinjene, og derfor vil en komité i et amerikansk kammer i Kongressen, Senatet, nå ha undersøkt saken. 

Det skriver Berlingske.

Det vil derfor nå være en sak for det amerikanske forbrukertilsynet. TikTok eies av selskapet Bytedance, som er et kinesisk selskap med hovedkontor i Beijing, Kina. TikTok, som både Facebook, Snapchat og andre medier, samler inn store mengder data om brukerne.

Bytedance har hele tiden hevdet at de ikke deler amerikanske brukeres data med den kinesiske regjeringen, men i stedet på en server i USA.

"Vi skriver om offentlige beretninger om at enkeltpersoner i Folkerepublikken Kina har fått tilgang til data om amerikanske brukere som motsier offentlige uttalelser," skrev komiteens leder, Lina Khan.

TikTok har, som sagt, benektet anklagen flere ganger. Senest, i en kommentar til det franske nyhetsbyrået AFP.

"Vi snakket åpent om vårt arbeid for å begrense tilgangen til brukerdata på tvers av regioner, og i vårt brev til senatorer i forrige uke var vi veldig tydelige i vår prosess med å begrense tilgangen enda mer gjennom vårt arbeid med Oracle (programvareselskap som TikTok leier amerikanske servere etter). Som vi gjentatte ganger har sagt før, har TikTok aldri delt amerikanske brukerdata med den kinesiske regjeringen, og vi ville heller ikke gjort det hvis den ba om det. "