Russiske soldater legger tikkende bomber i leker: "Et barn plukker naturligvis opp et leketøy"

22/04/2022 10:25

Emma

Nyheter
Dette bilde er tatt i slutten av mars. Foto: Shutterstock.com
Dette bilde er tatt i slutten av mars. Foto: Shutterstock.com
Selv etter at russerne har forlatt byen, kan ukrainske borgere tilsynelatende ikke trygt komme hjem til Kiev.

Man skulle tro at innbyggerne i Kiev trygt kan vende tilbake til sine hjem og hverdag, nå som de russiske styrkene har trukket seg ut av byen.

Men ifølge TV 2s korrespondent Rasmus Tantholdt er dette langt fra saken.

Selv om det ikke er noen russiske soldater eller rakettangrep mot byen akkurat nå, er det en annen fare som lurer, og det er vanskelig å forestille seg hvordan sivile ikke bør være bekymret.

Ifølge Tantholdt er det funnet flere gruver, lokkeminer og andre bomber, som de russiske soldatene, før de forlater byen, har plassert i sivile hjem i hovedstaden.

Bombene finnes i kjøleskap og vaser, under tepper og til og med i barneleker, og de er designet for å eksplodere og drepe når for eksempel lekene løftes eller kjøleskapsdøren åpnes.

Derfor, ifølge Graeme Ogilvy, gruveekspert ved Røde Kors, pågår det en enorm mengde arbeid akkurat nå for å fjerne og decapacitate disse skjulte bombene slik at uskyldige sivile ikke mister livet på grunn av dem.

Ogilvy har forklart til Tantholdt at mange ukrainske familier i disse dager vender tilbake til sine hjem i Kiev, noe som allerede har ført til et stort antall ulykker og flere skader.

– Et barn plukker naturligvis opp et leketøy, eller familien ser et teppe som ikke ligger der det pleide, og de bøyer seg ned for å flytte det. Men så er det en skjult utløser på en bombe som dreper hele familien, forklarte han.

De skjulte gruvene finnes både inne i private hjem, men også ved inngangene, noe som gjør det vanskelig for ekspertene å komme inn i det hele tatt.

Den samme tilnærmingen har blitt brukt av russerne i Libya tidligere.

Landets president, Vladimir Putin, fortsetter å insistere på at invasjonen av Ukraina er en "nødvendig" "militær spesialoperasjon" utført i selvforsvar, og han hevder adamantly at Russland ikke prøver å skade sivile.

 

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.