Coca Cola gjør store endringer med Fanta

20/03/2023 11:09

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Coca-Cola har gjort en stor endring i sin Fanta-brus med appelsinsmak.

Coca-Cola har endret sin populære Fanta brus - og det er dårlige nyheter for forbrukerne.

Drikkevaregiganten Coca-Cola har redusert mengden appelsinjuice i Fanta Orange i Storbritannia, samtidig som de har hevet prisen. Det er foreløpig ikke kjent om reduksjonen av appelsinjuice også skjer i Danmark.

Tidligere inneholdt en 500 ml flaske Fanta Orange 35 ml appelsinjuice fra konsentrat, men nå inneholder flasken i samme størrelse bare 20 ml appelsinjuice.

Det skriver MailOnline.

Dette betyr at forbrukerne får 43% mindre appelsinjuice enn for et år siden.

Men Coca-Cola er ikke det eneste selskapet som gjør endringer i populære produkter.

Drikkevareindustrien har lenge vært under press for å redusere sukkerinnholdet i sine produkter, og noen selskaper har valgt å redusere mengden fruktjuice og erstatte den med kunstige søtningsmidler.

Coca-Cola har tidligere annonsert at de vil redusere kaloriinnholdet i sine produkter og erstatte sukker med alternative søtningsmidler for å møte forbrukernes etterspørsel etter sunnere alternativer.

Mens noen forbrukere vil sette pris på disse endringene, kan andre savne den autentiske smaken av fruktjuice i brus. Det er en balansegang for drikkevare selskaper å finne den rette formelen for å møte forbrukernes krav samtidig som salgstallene opprettholdes.