Danske Bank forlater Norge

07/06/2023 16:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danske Bank er i ferd med å finne en ny eier til sin norske privatkundevirksomhet og vil fokusere på andre områder.

Danske Bank forlater privatkundemarkedet i Norge.

Det opplyste banken onsdag i forbindelse med sin nye strategi Forward '28.

– Vi har besluttet å trekke oss ut av det norske personkundemarkedet for å fokusere våre aktiviteter, investeringer og kapital på andre deler av porteføljen, heter det i en uttalelse fra banken.

Fremover vil fokuset være på bedrifts- og institusjonelle kunder i Norge, opplyser banken.

Danske Bank anslår at det vil kreve «betydelige investeringer for å styrke bankens markedsposisjon og øke lønnsomheten i privatkundevirksomheten i Norge».

– Som vi beskriver i vår nye strategi, vil beslutningen om å ikke lenger drive privatkundevirksomhet i Norge gi oss mulighet til å styrke vår satsing på andre kundesegmenter og markeder, sier konsernsjef Carsten Egeriis.

«Godt i gang» med å finne en overtakelse

I stedet vil banken fokusere på privatkundevirksomheten i Danmark, Finland og Sverige.

Banken skriver at man nå må finne en ny eier til den norske privatkundevirksomheten. Ifølge Danske Bank er prosessen «godt i gang».

«Inntil prosessen er fullført, vil vi være fullt fokusert på å fortsette virksomheten og betjene våre norske privatkunder», skriver banken.

Banken vil gi en oppdatering på prosessen når halvårsresultatene legges frem 21.

Banken varsler også at utbytte igjen vil bli utbetalt til aksjonærene. Den ble ellers avviklet i 2022 på grunn av bøter i forbindelse med hvitvaskingssaken.

Utbytteutbetalingen forventes å skje i forbindelse med offentliggjøring av delårsrapporten. Banken forventer å betale utbytte i «øvre del av intervallet 40-60 prosent av overskuddet».

Totalt forventer banken et utbyttepotensial på minst 50 milliarder danske kroner i årene 2023 til 2026.