Ost er en av de største oppfinnelsene i historien noensinne.
Mennesker kan være ansvarlige for mye smerte og lidelse, men når du tar en bit av en skikkelig myk brie, eller får en eim av en vakker røkt gouda, eller ser stoisk på mens servitøren fortsetter å rive alt for mye parmesan på pastaen din.
Kjøleskap er også (kanskje litt mer virkelig) et vidunder av menneskelig innovasjon, og når du setter disse to titanene av menneskelig oppfinnelse sammen, hva får du? Noen mulige feil.
Det kan være praktisk å bare kaste osten inn i kjøleskapsdørene, men det er noen ting du må huske på for å sikre at osten holder seg frisk og fin når den lagres. Det skriver Tasting Table.
I følge The Cheese Grotto krever ost, som et meieriprodukt, stabile, kjølige og tørre omgivelser for å vare, og kjøleskapsdøren din er ikke slik. Kjøleskapsdøren åpnes typisk konstant gjennom hele dagen og er derfor mest utsatt for fuktighet og temperaturendringer, som ikke er gode forhold for osten din.
I stedet for kjøleskapsdøren, bruk noen sekunder til å inspisere kjøleskapet ditt og finne et fint kjølig skuffhjørne for å lagre osten din. Ifølge USDA har mange kjøleskap spesielle skuffer og rom designet for optimal oppbevaring av ulike typer ingredienser, hvorav en er ost.
Ulike oster krever litt forskjellige lagringsmetoder, men alle krever kjølige, stabile temperaturer. Oster er veldig gode til å absorbere lukt, så sørg for at kjøleskapet ditt er rent og at skuffen du legger osten i er fri for spesielt skarp lukt.
Det er også mulig å fryse osten din hvis du ønsker å bevare den på lang sikt, bare sørg for å forsegle den ordentlig så den ikke trekker til seg fryselukten og tin den forsiktig i kjøleskapet før du tilbereder med eller serverer.