Derfor må du alltid bruke solkrem i ansiktet når du flyr

31/07/2023 20:30

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Det høres kanskje utrolig ulogisk ut, men du må faktisk bruke solkrem når du flyr.

Det er ikke noe av det første eller viktigste du strekker deg etter når du skal pakke sekken til en flytur, men en «ekspert» på området oppfordrer nå folk til aldri å sette seg på et fly uten solkrem.

TikTok-profilen - som går under navnet FindingFiona - ba sine 448 000 følgere alltid bruke solkrem når de flyr. Altså når du sitter inne i flyet.

Den unge TikToker, som jevnlig legger ut reisevideoer av seg selv som utforsker verden, sjokkerte hennes mange følgere da hun forklarte viktigheten av å bruke solkrem om bord.

"Kjeven min falt da jeg fikk vite dette, og det samme vil skje med deg," skrev hun og fortsatte: "En ting jeg aldri, aldri ville gjort igjen, er å reise på fly uten solkrem."

"Selv om du er inne i flyet, på grunn av den store høyden, opplever du faktisk sterkere UV-stråling. Spesielt hvis du sitter ved vinduet eksponerer du deg selv direkte, noe som kan føre til hudskader, hudkreft eller for tidlig aldring." forklarte hun.

Ett råd knyttet til en studie publisert i 2015 angående "risikoen for melanom hos piloter og kabinansatte". Dette er skrevet av 7news.com.

"Faktisk viste en studie at bare 60 minutter på vindusseteflyet tilsvarer 20 minutter på en solseng. Så bare forestill deg hva som skjer på lengre flyreiser," siterte hun.

Videoen hennes, som fikk mer enn 1,3 millioner visninger, fikk mange brukere til tastaturet.

"Takk for at du ga meg beskjed. Jeg er på en 10 timers flytur til Mexico snart, så jeg skal sørge for at jeg bruker solkrem," skrev en person.

"Men jeg elsker vindussetet! Når ble det farlig?", skrev en annen opprørt reisende. "Wow, dette har jeg aldri tenkt på," kommenterte en tredje.

Så neste gang du går inn i flyet, husk å legge et lag med solkrem faktor 50 i ansiktet.