Køen stenges i seks timer: Folk nektes adgang til dronning Elizabeths kiste

16/09/2022 11:30

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Interessen for å se dronning Elizabeths kiste før monarken blir begravet på mandag er så stor at myndighetene nå har måttet stenge køen.

I seks timer vil det ikke være mulig å stå i kø fordi det ikke er plass til flere personer i Southwark Park, der køen avsluttes akkurat nå.

Myndighetene oppfordrer derfor folk til å vente til den er ferdig før de står i kø.

Etter hennes død torsdag kveld har dronning Elizabeths kiste blitt transportert fra Skottland til London, hvor den vil bli holdt på castrum doloris i Westminster Hall fra onsdag til mandag.

Dette betyr at 24 timer i døgnet kan britene komme innom og si et siste farvel til dronningen, som ligger her i en lukket kiste.

Men allerede onsdag var det problemer da kisten ble fraktet til Wetsminster Hall via The Mall.

Folkemengden var også så massiv at politiet måtte stenge tilgangen for å stå på siden av veien og følge med – noe som resulterte i sinte boos fra de mange som hadde stått i kø i hele og en halv time.

Igjen på mandag er det ventet kaotiske tilstander når dronning Elizabeth skal begraves.

Her vil 142 sjømenn fra den britiske marinen bære kisten fra Westminster Hall til Westminster Abbey, hvor begravelsen starter klokken 12 dansk tid i nærvær av 2000 fremtredende gjester fra inn- og utland - inkludert dronning Margrethe og kronprins Frederik.

Etterpå vil kisten bli transportert til Windsor, en times kjøring vest for London. Her vil 800 gjester delta i en liten seremoni i St George's Chapel på Windsor Castle.

Til slutt får dronning Elizabeth en liten privat seremoni der bare hennes nærmeste familie deltar. Ifølge Buckingham Palace vil ikke denne delen bli sendt på TV.

Dermed vil publikum ikke kunne se på når kisten hennes senkes gjennom gulvet til Royal Vault, som ligger under kapellet. Hennes mann, prins Philip, ble også senket ned her etter at han døde i april i fjor.

På dronning Elizabeths anmodning vil paret bli begravet sammen i Kong George VI-kapellet i St George's Chapel.