Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje

23/05/2024 23:52

Henrik R

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje

Det er stor forskjell på folks badevaner. Det er mange som ser det som et av dagens høydepunkter at de kan ta en lang, varm dusj. For andre handler det bare om å bli vasket og så komme seg ut av dusjen igjen.

I tillegg er det også en forskjell i hvor ofte folk dusjer. De fleste dusjer daglig, mens andre foretrekker å gjøre det bare annenhver dag. Det er også folk som prøver å dusje så lite som mulig.

Årsaken til dette er at det er forskjellige synspunkter på hvor ofte man skal dusje. Nå avslører imidlertid en hudlege at det egentlig ikke er mye å snakke om. På den annen side er det et ideelt for hvor ofte du bør dusje.

Nada Elbubuk, hudlege ved Keck Medical University, forteller Health.com. Ifølge henne er det optimalt å dusje enten hver dag eller annenhver dag. Om det skal være annenhver dag avgjøres først og fremst av to aspekter.

Først av alt bestemmer det hvor mye du er aktiv. Hvis du har trent, er det en god sjanse for at du svetter mye. I et slikt tilfelle er det best at du tar et bad så snart som mulig.

Når du dusjer, får du olje, døde hudceller, svette, bakterier og smuss vasket av kroppen din. Hvis du ikke dusjer, vil dette akkumuleres, noe som kan ende opp med å forårsake infeksjoner og kviser.

I tillegg er det også en forskjell i hvor ofte du bør dusje, avhengig av hudtype.

Hvis du har tørr hud, som mange synes de får når det blir kaldt, er det faktisk best å ta færre dusjer. Det er fordi kombinasjonen av tørr luft og mange dusjer kan ende opp med å forårsake hudirritasjoner. Det er imidlertid lett å unngå, da du bare må bade litt sjeldnere.

Ifølge Nada Elbubuk er det viktigere at du sørger for å vaske grundig enn det du gjør ofte. Pass på å ta varme bad og ikke stå i dusjen i mer enn 10 minutter, sier Nada, som understreker at du må tilbringe tiden i dusjen på å vaske deg selv.