Er bilen frosset? Dette bør du IKKE gjøre

16/10/2023 22:00

Sofie Hansen

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Selv om det er klart lettest å finne frem kredittkortet ditt og begynne å skrape bilrutene når de er iset, er det langt fra den beste løsningen.

Vinteren, og med den kjøligere temperaturer, nærmer seg med stormskritt. I denne forbindelse har bilistene blitt advart om å ta hensyn til noen vintertips som kan skade bilene deres.

Sam Sheehan, en motorekspert hos bilforhandleren cinch, har rådet bilister til å unngå å helle kokende vann på en frostet frontrute, da det kan føre til at glasset sprekker.

Han la til at bruk av en CD eller kredittkort for å skrape bilvinduet fri kan ripe det eller skade forseglingen rundt vinduene.

"I stedet bør du sørge for at alle vinduer er helt fri for is og snø ved hjelp av en isskrape eller avisingsmiddel slik at du kan se alt rundt deg," forklarte han.

Eksperten la til at bilister bør sjekke bilen sin regelmessig, inkludert dekk, motoroljenivå og sørge for at kjølevæske er påfylt. Han sa også at det er viktig å legge frostvæske til systemet, skriver Mirror.

MR. Sheehan sa: "Hvis du kjører elbil, sørg for at bilen din lades regelmessig og lad opp der det er mulig. For alle biltyper, sjekk frontruten for sprekker eller skader og sørg for at alle bilens lys fungerer som de skal."

"I tillegg til å holde vinduene fri for skitt og hindringer, sjekk frontlysene med en fuktig klut og sørg for at skiltene dine er rene siden veiene er veldig skitne om vinteren. Både bensin- og dieselbiler har lavere drivstoffeffektivitet om vinteren og Det samme gjelder for elbiler ettersom kaldere vær gjør at batteriet fungerer mindre effektivt. For å minimere effekten av det kalde været på elbilen din, forvarm bilen mens den fortsatt lader og bruk ECO-modus der det er mulig."

Læs også:

Kjent TV-kokk har gått bort: Han ble 57 år gammel Den populære TV-kokken ble bare 57 år gammel.
Politiet advarer mot iPhone Politiet har utstedt en presserende advarsel om en ny funksjon i den siste iterasjonen av iOS.