Etter Ingebrigtsen drama: Nå oppretter politiet sak

26/10/2023 10:29

redaktion

Nyheter
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
"Dette var ikke uventet".

Politiet besluttet å åpne etterforskning etter at Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen stilte opp i et intervju med VG forrige uke.

I en uttalelse til VG hevdet Ingebrigtsen-brødrene at Gjert var voldelig i oppveksten.

- Vi har gjort flere innledende undersøkelser, og informasjon som har kommet fram har gjort at vi nå har opprettet en straffesak. Det er opprettet sak på straffelovens paragraf 282 – mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge i en pressemelding.

- Det betyr at vi nå er i en etterforskningsfase, hvor formålet med etterforskningen er å avdekke om det foreligger straffbare forhold. I en etterforskning skal politiet være objektive. Når en person har status som mistenkt, skal etterforskningen søke å klarlegge både det som taler mot ham og det som taler til fordel for ham, utdyper Braut Våge.

Politiet har foreløpig ikke mer detaljerte opplysninger.

Advokat John Christian Elden er advokat for Gjerts forsvar i saken. Mette Yvonne Larsen bistår som bistandsadvokat.

- Selv om en politietterforskning selvfølgelig er en stor belastning både for Gjert Ingebrigtsen og resten av hans familie i en allerede vanskelig tid, er det samtidig hans eneste mulighet for å renvaskes, sier Elden i en pressemelding.

Han påpeker at det var umulig for Gjert Ingebrigtsen å forsvare seg mot anklagene hans sønner kom med i VG. Han understreker imidlertid at hans klient ikke er siktet.

- Dette var ikke uventet, og min klient er trygg på utfallet av en slik etterforskning, sier advokat John Christian Elden i en pressemelding.