Etter to år: Nå slippes Donald Trump inn igjen

26/01/2023 08:49

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå vil verden snart se mye mer av tidligere president Donald Trump.

Trumps Facebook- og Instagram-profil vil åpne «i løpet av de kommende ukene», sa Metas globale president Nick Clegg onsdag kveld.

Gjenopptakelsen vil komme med "nye rekkverk for å avskrekke gjentatte lovbrudd," sa Nick Clegg.

"I tilfelle at Mr. Trump legger ut ekstra støtende innhold, innholdet vil bli fjernet og han vil bli suspendert i mellom en måned og to år, avhengig av alvorlighetsgraden av bruddet," sier Meta.

Hvis Trump kommer med et innlegg i strid med Metas standarder, men innenfor deres definisjon av 'nyhetsverdig innhold', noe som betyr at den offentlige interessen oppveier potensiell skade, kan selskapet la det være i fred mens det begrenser rekkevidden.

Det skriver Metro.

– Som hovedregel ønsker vi ikke å komme i veien for åpen, offentlig og demokratisk debatt på Metas plattformer – spesielt i forbindelse med valg i demokratiske samfunn som USA. Publikum må kunne høre hva politikerne sier – det gode, det dårlige og det stygge – slik at de kan ta informerte valg ved valgurnene, skriver Clegg i et blogginnlegg.

Metas beslutning kommer omtrent en uke etter at Trumps kampanje ba Meta om å tillate ham tilbake på plattformene.

"Vi mener at forbudet mot president Trumps Facebook-konto har dramatisk forvrengt og hemmet den offentlige diskursen," skrev Trump-talsmannen i et brev til Meta 17. januar.

Trump ble suspendert på Facebook og Instagram dagen etter Capitol-opptøyene 6. Januar. Den sosiale mediegiganten sa at Trump brøt reglene, og de suspenderte kontoene hans for å hindre ham i å oppfordre til vold ytterligere.