Fantastisk Omikron-nyhet

10/12/2021 09:04

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det er gode nyheter fra Det europeiske legemiddelkontoret (The European Medicines Agency). De rapporterer at det er tydlige indikasjoner på at Omikron-varianten forårsaker mildere sykdom.

Ifølge Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) er det funnet tidlige indikasjoner på at Omikron-varianten forårsaker mildere sykdom. Det melder nyhetsbyrået AFP, ifølge Guardian.

Kunngjøringen fra EMA kommer etter at WHO tidligere denne uken kunngjorde at det var bevis for at Omkrin forårsaker mindre alvorlig sykdom enn Delta, som for tiden er den dominerende varianten.

– For det meste ser sakene ut til å være milde, men vi må samle inn flere bevis for å avgjøre om spekteret av sykdomsgrad forårsaket av Omikron er annerledes enn for de andre variantene som har sirkulert så langt, sier EMA-leder Marco Cavaleri.

Til tross for at den nye koronavarianten sprer seg i lynhastighet, er det fortsatt lys som skal spores i enden av tunnelen. I alle fall antyder de tidlige dataene at den nye varianten ikke forårsaker nesten like alvorlig sykdom som for eksempel Delta-varianten.

Den svært smittsomme varianten utløste global panikk da den dukket opp forrige måned. Her vakte det frykt for at det kunne være mer smittsomt enn andre varianter, kunne forårsake mer alvorlig sykdom, og til og med unngå vaksiner.

Onsdag sa WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus at «nye data fra Sør-Afrika tyder på økt risiko for reinfeksjon med Omikron».

Marco Cavaleri i EMA sa også at tidlige data antydet at Omikron er mer smittsom enn Delta, men det er ennå ikke klart om det vil overta som den dominerende varianten.

 

 

 

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.