Farmen kjendis-stjerne: Avslører kronisk sykdom

03/02/2023 11:28

Sofie

Nyheter
Foto: Pressefoto fra TV2
Foto: Pressefoto fra TV2
-Det finnes ingen kur.

Aslak Maurstad (30) har vært omtalt på TV2s Farmen kjendis de siste ukene. Han har gjort et godt inntrykk på skjermen og er kjent som en positiv, blid og sympatisk person.

Det er lite som tyder på at Maurstad led av kronisk sykdom. Han arbeidet uten like, men til Se og Hør sier han at det var to ting som bekymret ham da han skulle reise tilbake 100 år i tid.

- Det kjipeste som kunne skjedd hadde vært å få en ordentlig inflammasjon der inne, så jeg måtte ha reist på sykehus. Det, og å ryke ut første uka, sier han lattermildt.

30-åringen lider av en autoimmun revmatisk leddsykdom kalt Bekhterevs. Ingen vet hvorfor han fikk denne sykdommen,

- Alle revmatiske sykdommer er litt kryptiske, det er forskjellig fra folk til folk. Man aner ikke hvor det kommer fra - det er litt som kvinnehelse egentlig. Man bare vet ikke. Så man lever litt i usikkerhet. Men jeg har det helt bra, jeg går ikke rundt og er redd hver dag om det høres sånn ut, forteller han.

I en alder av fem hadde han et «vann i kneet» og måtte til sykehuset. Kneet var fullt av betennelsesvæske som legene måtte fjerne. Bechterew ble først diagnostisert med juvenil leddgikt før han ble bekreftet.

Før Bekhterevs ble stadfestet, ble han først diagnostisert med barneleddgikt. Det skriver Se og Hør.

- Får man betennelse i hoftene kan man nesten ikke bevege seg. Man blir veldig immobil når man får det i beina, og jeg får det ofte i beina, erkjenner 30-åringen.

TV-profilen sa at trening skal være forebyggende. Det finnes ingen kur mot Bekhterevs, og skuespilleren har fått motstridende forklaringer på hvordan man kan forhindre det.

- De lærde strides, jeg har fått litt kontrabeskjeder. Om jeg nettopp har vært på sykehuset med inflammasjon skal jeg ikke bruke leddet i det hele tatt, da blir det verre. Men hvis jeg er god så skal jeg prøve å bruke leddet litt, men ikke for mye fordi det skal ikke overbelastes, så det gjelder å finne den gylne middelvei.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.