Fast Candy trekker tilbake flere produkter

23/02/2024 13:50

Sofie

Nyheter
Foto: Mattilsynet
Foto: Mattilsynet
Anses som helsefarlig.

Flere importører trekker tilbake tortillachipsen Hot Chip Challenge, produsert i Tsjekkia, på grunn av en helsefare knyttet til produktets ekstremt høye chili konsentrasjon.

Denne tortillachipsen er unikt pakket i en eske som ligner en kiste, med advarsler som "RIP", "any last words?" og #hotchipchallenge, tydelig indikert på pakningen.

Hovedbekymringen er mengden capsaicin, det aktive stoffet i chili, som langt overstiger det Mattilsynet anser som trygt. Mens trygge produkter inneholder opp til 6000 milligram capsaicin, har denne spesielle chipsen 9300 milligram. Det skriver Rbnett og Ba.

Chipsen er distribuert gjennom nettbutikker og kiosker nasjonalt, med Fast Candy og Yerba mate (under merkenavnet superengros) som noterte importører.

Mattilsynet er i prosessen med å identifisere flere importører for å sikre en komplett tilbaketrekking.

– Produktet er en del av en chili-utfordring i sosiale medier. Produktet er trukket tilbake i flere europeiske land, skriver Mattilsynet.

For forbrukere som allerede har kjøpt den farlige varianten, anbefaler tilsynet enten å kaste produktet eller returnere det til butikken for refusjon.

I mellomtiden har den tsjekkiske produsenten introdusert en reformulert versjon av produktet, merket "new recipe", som har en redusert mengde capsaicin og veier 2,8 gram, i motsetning til det opprinnelige produktets 3 gram, for å overholde sikkerhetsstandardene.

I tillegg har Mattilsynet rapportert at Fast Candy trekker tilbake "Nandos Perinaise Hot" over hele landet på grunn av manglende grensekontroll for dette animalske produktet ved ankomst til EU/EØS, noe som reiser spørsmål om dets helsemessige sikkerhet.

Dette produktet, også solgt gjennom Fast Candy's online og fysiske butikker i Norge, ble opprinnelig importert til Nederland før distribusjon til andre land, inkludert Norge.

Forbrukere som har kjøpt dette produktet, blir rådet til å returnere det til kjøpsstedet eller kaste det.

Foto: Mattilsynet

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.