Flere skudd avfyrt i dansk shoppingsenter

03/07/2022 18:45

Emma Sletta

Nyheter
Bilde fra stedet. / Foto: Presse-Foto.dk/Ritzau Scanpix
Bilde fra stedet. / Foto: Presse-Foto.dk/Ritzau Scanpix
Politiet bekrefter tilstedeværelsen ved kjøpesenteret Fields i København.

Oppdatering 8.05: Politiet bekrefter at tre personer er drept, en 47 år gammel russisk mannlig statsborger, en 17 år gammel jente og en 17 år gammel gutt. Derudover er fire andre personer alvorlig skadet, to danske statsborgere og to svenske statsborgere.

Oppdatering 20.50: Politiet bekrefter til et pressemøte at flere personer er drept og skadet etter skytingen i storsenteret. Politiet forteller også at den mistenkte som er i politiets varetekt er en 22 år gammel etnisk dansk mann.

Dansk ​politiet ber om at alle som har vært vitne eller har video materiale fra hendelsen kontakter Københavns Politi på 114.

På Twitter bekreftet Københavns-politiet først sin tilstedeværelse ved Fields, hvor det ifølge flere medier har vært meldinger om skyting.

– Vi er mange og massivt til stede ved Fields, hvor vi har fått meldinger om skyting. Vi vil oppdatere her så snart vi har mer om dagens situasjon.

Christine Hanberg var på Field's kjøpesenter med kjæresten da de plutselig hørte skudd, forteller hun til B.T.

"Så hører vi to skudd og folk begynner å løpe og skrike," sa Christine Hanberg.

En beboer i nærheten av Fields sa at han har hørt flere skudd.  

Senest skrev politiet på Twitter at flere personer har blitt truffet av skudd i Fields. Og at alle burde holde seg unna.

I tillegg viser bilder fra stedet en skadet person som blir båret ut av ambulansepersonell.

Saken oppdateres.