Putin truer Sverige og Finland

Foto: Shutterstock.com

Nå advarer Putin igjen naboene våres.

Den russiske presidenten utsendte den uhyggelige trusselen etter at de nordiske landene undertegnet en avtale som har banet vei for dem å bli med i den vestlige alliansen.

Les også

Putins sinne vokser: NATO reiser et skremmende nytt jernteppe mot Russland

Putin ble sitert av russiske nyhetsbyråer som sa at han ikke kunne utelukke muligheten for at spenninger ville oppstå i Moskvas forhold til Helsingfors og Stockholm.

Han sa at han ikke har slike problemer med Sverige og Finland "som han har med Ukraina".

Men han sa han ville bli tvunget til å gjengjelde dersom NATOs militære infrastruktur blir utplassert i disse landene. 

Det skriver Metro.

NATO inviterte formelt Finland og Sverige til å delta i dag, seks uker etter at de utløste Kremls raseri ved å sende inn søknader.

Det fulgte et gjennombrudd i går da Tyrkia opphevet sitt veto etter at de tre nasjonene ble enige om å beskytte hverandres sikkerhet.

Det markerer en pinlig endring i historiens bølger for den russiske presidenten, som gjentatte ganger insisterte på at hans 'spesielle militære operasjon' ble tvunget av trusselen om NATOs ekspansjon til Ukraina.

Han hadde tidligere advart Finland og Sverige om at de ville stå overfor «alvorlige militære og politiske konsekvenser» hvis de endte tiår med nøytralitet ved å bli med i blokken.

Putins invasjon av Ukraina førte til et stort meningsskifte i begge land, hvis militære allerede jobbet tett med NATO-styrker.

Les også

Russisk hackergruppe truer Stoltenbergs familie