Tar prins Christian ut av skolen

30/06/2022 12:45

Emma

Nyheter
Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet. / Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.
Her er kronprins Frederik, kronprinsesse Mary, prins Christian, prins Vincent, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine samlet. / Foto: Mischa Schoemaker/SIPA/Ritzau Scanpix.
Den siste omtalen om Herlufsholm kostskole har nå fått konsekvenser.

Herlufsholm kostskole er Danmarks største kostskole. Skolen tilbyr 7. Klasse til 3.vg for både dagelever og kostskole elever. Skolen har ca 625 elever, hvorav 275 er kostskole elever.

Kostskolen har fått mye omtale de siste månedene – og det har absolutt ikke vært av den positive karakteren.

Det har skjedd i kjølvannet av dokumentaren «Herlufsholms hemmeligheter», som er produsert av og ligger på dansk TV 2.

I denne dokumentaren snakker flere tidligere elever fra skolen om at det i mange år har vært en voldelig kultur for overtredelser og grov mobbing på skolen.

I tillegg er det også avdekket i forbindelse med dokumentaren at rektor og ledelsen ved skolen har vært oppmerksomme på saker så sent som fra forrige skoleår.

En av dem som har gått på skolen i siste årene er prins Christian, som er sønn av kronprins Frederik og kronprinsesse Mary av Danmark. Men nå er det over.

I et innlegg på Facebook har de kunngjort at de har valgt å trekke den eldste sønn deres ut av Herlufsholm kostskole med umiddelbar virkning.

I tillegg har de også forklart at prinsesse Isabella, deres nest ældste barn, ikke vil begynne på skolen etter sommerferien. Hun skulle etter planen begynt i 10. Klasse på skolen.

– Som vi tidligere har annonsert, er vi dypt rystet over rapportene som har kommet frem om Herlufsholm den siste tiden. Vi har også gjort det klart at vi som foreldre til et barn på skolen forventer at skolen gjør det som skal til for å rette opp de uakseptable forholdene, skrev kronprinsparet på Facebook.

I tillegg skriver de også at de har bestemt at verken prins Christian eller prinsesse Isabella skal gå på skolen etter sommerferien.

– Det har vært en vanskelig prosess for oss som familie, men basert på helhetsbildet og vår spesielle posisjon som kronprinspar, har vi valgt at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at prinsesse Isabella ikke starter i 10. klasse på skolen etter sommerferien, skriver de, og fortsetter:

– I løpet av sommeren skal vi ta en beslutning med barna våre om deres fremtidige skolevalg. Gitt de mange elevene som fortsetter på Herlufsholm, er det vårt håp at skolen nå får mer trygghet for å sikre de nødvendige endringene og lykkes med å skape en kultur der alle kan trives og føle seg trygge.