Første gang på 1,5 uker: Dronning Elizabeth ute igjen

02/11/2021 09:02

Emma

Nyheter
Foto: Ben Cawthra/SIPA/Ritzau Scanpix
Foto: Ben Cawthra/SIPA/Ritzau Scanpix
Mandag morgen tilbød et gledelig syn på Windsor castle, hvor dronning Elizabeth ble oppdaget bak rattet.

Iført mørke solbriller og hodeplagg ble dronning Elizabeth sett på Windsor slott bak rattet på sin grønne Jaguar mandag morgen for første gang siden monarken ble innlagt på sykehus for litt over en og en halv uke siden.

Fredag ble det kjent at 95-åringen hadde avlyst alle arbeidsbesøk de neste to ukene og hadde blitt rådet til å holde seg til «lette, skrivebordsbaserte plikter».

Dette betyr at flere av hennes kongelige engasjementer er avlyst, inkludert COP26 klimakonferansen i Glasgow, som startet i går.

Dronningen, som nylig har brukt en spasserstok for første gang på kongelige besøk, er på bedringens vei etter å ha tilbrakt en natt på sykehus forrige måned. Kongelige medhjelpere insisterer på at dronningen er i "godt humør" og understreket at hennes medisinske team bare tar "fornuftige forholdsregler" med sine siste råd.

Buckingham Palace sa på fredag at leger hadde rådet Hennes Majestet til å «fortsette å hvile i minst to uker til».

Palasset la til at dronningen hadde blitt informert om at hun «kan fortsette å påta seg lette, skrivebordsbaserte plikter i løpet av denne tiden, men ikke å foreta noen offisielle besøk».

Palasset la til at dronningen «dessverre» ikke vil delta på Minnefestivalen i Royal Albert Hall på lørdag.