Gladnyhet for nugatti-elskere

17/03/2023 11:59

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere har reagert på endringen av nugatti.

Flere har lagt merke til at at sjokoladepålegget har endret seg.

«Den har gått fra å være smøremyk til seig og vanskelig å smøre ut», skriver en bruker på Reddit og fortsetter:

«Verste av alt, 50 % klistrer seg ikke fast i ganen slik den pleide! Alt forsvinner ved første svelg ...».

Noen klager på teksturen, mens andre mener Nugatti har mistet noe av sin nøtteaktige smak.

– En konsekvens av krigen i Ukraina er en global mangel på solsikkeolje. Vi ble derfor i fjor nødt til å gjøre om oppskriften på Nugatti med sheaolje i stedet for solsikkeolje. Dette har ikke endret smaken, men konsistensen kan oppleves annerledes, opplyser kommunikasjonsdirektør Dag Olav Stokken i Orkla.

Orkla meldte allerede i fjor sommer at mangelen på solsikkeolje gjorde at oppskriftene til flere populære produkter ble endret, ifølge TV2.

– Det skal ikke være noe smaksforskjell. Vi har testet produktet grundig, og vi er trygge på at Nugatti vil ha samme smak og konsistens som tidligere, sa konserndirektør Håkon Mageli i Orkla til kanalen.

I flere nettforum foreslår noen brukere at du kan blande solsikkeolje i Nugatti selv hjemme.

«Hiv i olje selv, prøvde å ta i ca. 1.5 spiseskje med nøytral matolje, funket helt perfekt og nugattien har fått nytt liv», skriver en bruker på Reddit.

Men Orkla vil ikke anbefale denne løsningen:

– Å blande ut med solsikke hjemme er en dårlig idé. I og med at produktet allerede inneholder vegetabilsk olje, blir det totalt for mye olje, ifølge Stokken.

Orkla har imidlertid gode nyheter for Nugatti fans.

– Vil Nugatti noen gang bli som før?

– I disse dager endrer vi tilbake til den gamle oppskriften og produserer Nugatti med solsikkeolje. Så i løpet av noen uker vil Nugatti slik vi liker den aller best igjen være på plass i butikkhyllene, opplyser Stokken.

Han sier Orkla også har måttet endre hvilke vegetabilske oljer de bruker i andre produkter også - som enkelte Toro-produkter.

– Etter hvert som tilgangen på solsikke- og rapsolje nå gradvis blir bedre, endrer vi fortløpende tilbake, ifølge Stokken.

Læs også:

Hell eddik i vaskemaskinen: Når du ser hvorfor vil du aldri gjør noe annet Klesvask kan være veldig kjedelig, men selvfølgelig er nyvaskede klær alltid hyggelig. Personlig elsker jeg følelsen og lukten av helt rene klær. Jeg er nok ikke alene om dette.