Her er elbilen du har ventet på: 1020 kilometers rekkevidde

27/06/2024 20:06

Emma

Nyheter
Foto: CN China
Foto: CN China
Med 1.020 kilometer rekkevidde på en enkelt ladning, ikke vær redd for å gå tom med en gang.

For de som er nølende med å bytte til elektriske kjøretøy på grunn av rekkeviddehensyn, kan disse bekymringene snart gå bort.

Yuanhang Y6, en ny mellomstor sedan fra det for mange ukjente merket Yuanhang, eies av Dayun Group og lover å revolusjonere elbilmarkedet med sin imponerende rekkevidde.

Yuanhang Y6, som begynner å rulle av samlebåndet i dag, 8. november, er bygget på en plattform utviklet i samarbeid med Bosch og Huawei kalt Beyond the Horizon of Drive (BHD).

Det melder blant annet flere bilmedier. ArenaEV, bilen vil tilby tre batteristørrelser: 88 kWh, 100 kWh og banebrytende 150 kWh. Det største batteriet gir en rekkevidde på 1.020 kilometer, mens batteriet på 100 kWh gir en rekkevidde på 720 kilometer.

Y6 skiller seg også ut med sin lynraske ladeteknologi. Med 800 volt-teknologi kan bilen lades for å kjøre ytterligere 300 kilometer på bare 10 minutter. I tillegg til lang rekkevidde og hurtiglading, tilbyr bilen også kraftige motorer og rask akselerasjon.

Selv om Yuanhang Y6 ennå ikke kommer til Europa, gir den et klart bilde av hva vi kan forvente av fremtiden for elektriske kjøretøy i 2024 og årene som kommer.

I Norge kommer vi ikke veldig langt over de 700 kilometerne i rekkevidde, og disse finner vi i Mercedes EQS 450+. Det trengs derfor en bil som kan tilbakelegge de 1.000 kilometerne, noe som bør få selv de med størst rekkeviddeangst til å legge seg ned.

Når Yuanhang Y6 vil være tilgjengelig på det danske markedet - og om det i det hele tatt vil - er ikke kjent på dette tidspunktet. Men det kan ikke være tvil om at denne bilen presser grensene for hvor langt elbiler kan kjøre på en enkelt ladning.

Foto: CN China

Foto: CN China

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.