Her er verdens farligste plante: Hvis du tar på den, vil du bli rammet av uutholdelig smerte

16/02/2024 06:00

Sofie

Nyheter
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Selv om planten har et fint ytre, må du holde fingrene unna.

De fleste nordmenn har planter og blomster rundt i hjemmet for å skape en koselig atmosfære og ikke minst et vakkert utseende. Men selv om plantene ofte forbindes med positive ting, er det ikke alltid slik. 

Verdens farligste plante er kjent for å indusere selvmordstanker hos de som berører den. Den fryktede Gympie-Gympie-planten, hjemmehørende i regnskogene i Australia og Indonesia, er beryktet for sin ekstreme smerte å ta på, beskrevet som en kombinasjon av å bli elektrisk støtet og brent på samme tid.

Det skriver UNILAD

Denne planten, som nå er sikret bak lås og slå i Alnwick Gardens Poison Garden i Northumbria, har en historie som strekker seg tilbake til 1866, da en veiinspektørs hest ble drept av planten, noe som førte til dyrets sinnssykdom og død bare to timer senere.

Det er til og med rapporter om at planten har forårsaket minst ett selvmord etter at en mann skjøt seg selv etter å ha berørt busken.

Planten ble sagt å være utstyrt med "små nåler" langs kantene som "sender brennende følelser gjennom offeret". Smertene etter et stikk kan være lammende i 20-30 minutter og fortsette i måneder.

Den unike planten kan forårsake røde utslett og til og med få "lemmer til å hovne opp", i tillegg til at folk ikke kan sove på grunn av den uutholdelige smerten. Til tross for disse marerittaktige bivirkningene, følte ekspertene seg trygge nok til å vise planten i Alnwick, som er hjemsted for rundt "100 giftige planter".

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.