Historisk bygning i hovedstaden står i flammer

16/04/2024 08:57

Emma

Nyheter
Foto: Presse-Fotos.dk
Foto: Presse-Fotos.dk
Den historiske bygning står tirsdag morgen i flammer.

Nødetatene har rykket ut til en brann i den historiske bygningen Børsen i København.

Byens redningstjeneste, Hovedstadens Beredskab, skriver på X at de er i gang med en «massiv» utrykning etter melding om røyk fra et tak.

– Alle er evakuert fra bygget. Vi har akkurat startet første slukkingsfase og vil være der lenge, sier operativ sjef Martin Kjærsgaard i Hovedstadens Beredskab sier til dansk TV 2.

Det står store flammer opp fra taket, og byggets karakteristiske har kollapset etter å ha blitt oppslukt av flammer.

Bilder på sosiale medier viser også en stor, mørkegrå røyksky som er synlig fra flere steder i byen.

– Fryktelige bilder fra Børsen her på morgenen. 400 år med dansk kulturarv i flammer, skriver Danmarks kulturminister Jakob Engel-Schmidt på X.

TV-bilder viser også at det historiske maleriet «Fra Københavns Børs» av P. S. Krøyer ble båret ut av den brennende bygningen, ifølge NTB.

Nødetatene har sperret av Slotsholmen, hvor Christiansborg slott også ligger.

– Vi venter at området vil være avsperret i lengre tid. Vi oppfordrer trafikanter til å finne andre ruter, skriver politiet i en melding på X.

Børsen er en tidligere varebørs på Slotsholmen i den danske hovedstaden. Første byggetrinn sto ferdig i 1619. Den lange murbygningen brukes i dag til kontorer.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.