Homofile kan straffes med døden ved VM i Qatar

22/06/2022 07:54

Emma Sletta

Nyheter
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Homofile fotballfans som reiser til Qatar for å se VM senere i år risikerer å bli straffet med straffer så alvorlige som dødsstraff hvis de blir tatt for å ha sex.

Ifølge Gay Times har qatarske tjenestemenn lovet at fans av alle seksualiteter er velkomne til å delta i VM så lenge de respekterer lokale tradisjoner, noe som betyr at ingen hengivenhet kan vises offentlig.

I Qatar er det imidlertid ulovlig å være homofil, noe som straffes med syv års fengsel for ikke-muslimer.

Det samme pålegges hvis man blir tatt for å ha sex utenfor ekteskapet - og dette gjelder par av seksuellitet - og det er derfor en natt står ikke er tillatt under VM.

Qatar har også sharia-domstoler der muslimske menn som har utført ‘homoseksuelle handlinger’ straffes med døden.

Derfor har det blitt gitt råd til fans som reiser til Qatar for å se på fotball at man bør holde forholdet bak lukkede dører.

Men ifølge Reuters vil ikke alle hoteller ha likekjønnede par som bor. 

FIFA har dermed laget en liste over anbefalte hoteller, men minst tre sies å nekte service til likekjønnede par.

Fare for overgrep

Abdulaziz Abdullah Al Ansari fra Qatar har sagt at homofile fotballfans vil bli ønsket velkommen i landet, men han advarer om at LHBT-symboler vil bli beslaglagt.

Han hevder at dette er for å beskytte fansen som bærer dem.

Dette er fordi noen ‘kan angripe’ en fan hvis de tror personen er homofil.

Tidligere i år sa Gareth Southgate, Englands landslagstrener, at han var misfornøyd med at noen fotballfans ikke ville føle seg komfortable med å reise til Qatar.

Qatar har et dårlig rykte over homofiles og kvinners rettigheter, og Southgate beskrev det som en ‘stor skam’ at noen fans kanskje ikke føler seg komfortable med å reise dit.

 

 

 

 

Læs også:

Så enkelt: En rask måte å rengjøre ovnen på Et enkelt triks for å få ovnen til å glinse igjen ved å bruke en enkel ting.