Kaoset fortsetter: Streik treffer ambulansetjenesten

22/06/2022 08:16

Emma

Nyheter
Arkivfoto / Foto: Shutterstock
Arkivfoto / Foto: Shutterstock
Det er ikke bare ferieglade nordmenn som er rammet av streiken fra blant annet Norwegian og SAS.

Snart starter skolenes sommerferie, og for mange nordmenn går turen derfor sørover med fly - eller det var i hvertfall planen.

Det er ikke sikkert at alle kan slippe unna, da det både er streike hos piloter, flymekanikere og teknikere i store selskaper som SAS og Norwegian som truer nordmennenes flybilletter.

Streiken blant luftfartsteknikere kan imidlertid få langt mer alvorlige konsekvenser enn en ødelagt sommerferie, da det også rammer flere mindre selskaper, inkludert selskapet Babcock, som har ansvar for en svært viktig ting i Norge. 

Flyselskapet er et britisk flyselskap som blant annet kontrollerer luftambulansene i Norge, og når 20 av deres flyteknikere blir rammet av streiken, som er annonsert å starte midt i sommerferien, vil det uunngåelig påvirke ambulansetjenesten.

Det skriver NRK

Ifølge media uttalte selskapets daglige leder i Norge, Marius Hansen, at det dessverre ikke vil ta mange timer fra starten av streiken før luftambulansene må holde seg på jorden av sikkerhetsmessige årsaker.

Hansen beklager at konflikten har kommet så langt.

Ifølge luftambulanse.no har Ambulansetjenesten i Norge mer enn 10 luftambulanser fordelt på syv ulike deler av landet. Sammen med tjenestens 14 medisinske helikoptre svarer de 10 flyene hvert år på 20.000 ulykker med alvorlige skader. 

Det vil svare til at hvert medisinske helikopter eller luftambulanse i gjennomsnitt beveger seg ut mer enn to ganger om dagen.