Ikea bekrefter dårlige nyheter

21/02/2023 13:06

Sofie

Nyheter
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det pågår for tiden en større omorganisering innen Ikea.

Ikea bekrefter nedbemanning. Ifølge en kilde står én av fem ansatte i fare for å slutte.

Samtidig advarer ledelsen de ansatte mot å utlevere informasjon om selskapet – og ledere er tvunget til å signere nye taushetspliktavtaler.

«Det er lett å bli villedet», skriver tre toppledere i et internt brev – dagen etter en artikkel i Smålandsposten.

Jonas Grönlund, pressekontakt i Ikea i Sverige, bekrefter nå tidligere rykter om at antall ansatte skal reduseres.

– Omorganiseringen ved Ikea of ​​Sweden, som varer til 1. september, vil bety at enkelte roller i dagens drift forsvinner mens nye roller kommer til. Vi har imidlertid kommet så langt i prosessen at vi kan se at vi i løpet av dette regnskapsåret vil ha færre roller og stillinger i Ikea of ​​Sweden, sier han til Expressen og fortsetter:

– Det er imidlertid for tidlig å si hvor mange som vil bli berørt da alle beslutninger ennå ikke er tatt og ulike deler av virksomheten har nådd ulike stadier i omorganiseringsprosessen. Så sent som torsdag i forrige uke fortalte Smålandsposten om den pågående omorganiseringen.

Dagen etter ble de ansatte advart. I et internt brev, skrevet på engelsk og signert av tre ledere i morselskapet Inter Ikea Group, heter det at ansatte ble kontaktet av «eksterne parter» med «manipulative spørsmål» for å få tilgang til «selskapsrelatert informasjon» .

«Det er lett å bli villedet», skriver lederne – og oppfordrer ansatte som har spørsmål om å «ta kontakt med Risk & Compliance i din kjernevirksomhet for støtte».

Ifølge opplysninger til Expressen har også rundt hundre ledere i selskapet blitt tvunget til å signere nye taushetspliktavtaler.

Det spres nå informasjon innad i selskapet om at 20-25 prosent av arbeidsstyrken kan miste jobben i fremtiden. Det skriver Expressen.

– Ledelsen er livredd for lekkasjer. Hvis det kommer frem at én av fem ansatte står i fare for å miste jobben, kan det utløse panikk, sier en kilde.

– Nå blir alle bedt om å holde kjeft.

Peter Almqvist er tillitsvalgt ved Ikea i Älmhult. Han stiller spørsmål ved informasjonen om at hver femte ansatt kan få slutte.

«Det er ikke noe vi er klar over og vi vil gjerne stille spørsmål ved at om dette er tilfelle», skriver han i en epost.

Læs også:

6 stjernetegn som ALDRI bør flytte sammen Det er ikke alle som har problemer med å bo under samme tak. Men disse seks stjernetegnene bør under ingen omstendigheter flytte sammen.